Τυροπιτάκια!
Υλικά
Για τη ζύμη
1 φλ.τσαγιού ηλιέλαιο
400γρ.φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
200γρ.χλιαρό γάλα
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
100γρ.φέτα
100γρ.μυζήθρα
100 γρ.γιαούρτι
Λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα υγρά και στη
συνέχεια προσθέτουμε τη φαρίνα σταδιακά κ το αλάτι .
Πλάθουμε ένα ωραίο ζυμαράκι και το αφήνουμε στην άκρη .Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα τυροκομικά με τον δυόσμο .Σχηματίζουμε κατόπιν
μικρά μπαλάκια απ' τη ζύμη μας περίπου 20 γραμμαρίων κ ανοίγουμε το καθένα ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό στρογγυλό πιτάκι
Και στη μέση του βάζουμε τη γέμιση κ κλείνουμε σα μισοφέγγαρο .Εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι αφού έχουμε αλείψει με λίγο γάλα.Τοποθετούμε σε λαδόκολλα κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθμούς για 20-25λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου