Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 22, 2016

Μπριζόλες με τυρί κρέμα και μουστάρδα

Εικόνα
Επιτέλους αναρτώ τη δική μου φώτο με το φαγάκι μου😅😆😉Παρακαλώ δείξτε λίγη επιείκεια!Σήμερα όπως θα είδατε το μενού είχε μπριζόλες...Μπριζόλες με τα μυστικά τους!!! Θα χρειαστούμε  4 χοιρινές μπριζόλες που θα τις έχουμε μαρινάρει σε λευκό κρασί για μισή ωρίτσα 1 πακέτο τυρί κρέμα 1φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κρέατος  2κ.σ.μουστάρδα αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη και λίγη πάπρικα Εκτέλεση Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα , τις αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και λίγο ρίγανη και πάπρικα.Τις σωτάρουμε στο τηγάνι για 5-10 λεπτάκια ίσα ίσα να θωρακιστούν.Στη συνέχεια τις βάζουμε για μισή ώρα- το πολύ για 40 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς!Έτσι γίνονται ζουμερές και δε ξεροψήνονται. Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζωμό κρέατος , το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί ίσα ίσα για 5 λεπτά.Στο τέλος πρσθέτουμε 2 κ.σ. μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.Θέλουμε ουσιαστικά να κάνουμε μια ελαφριά και λίγη σε ποσότητα σάλτσα απλά για να περιχύ...

Η διπλή όψη του νομίσματος...!

Εικόνα
Σήμερα θα μιλήσουμε γι αυτό που λέμε διπλή όψη του νομίσματος ...!Κάθε νόμισμα ως γνωστόν έχει 2 όψεις ...Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το κέικ που θα δούμε σήμερα...Όλοι μας ξέρουμε το  κέικ ως  ένα ωραίο γλύκιμα που συντροφεύει μάλιστα κι όλες τις ώρες της ημέρας.Σήμερα όμως πέρα από τη γλυκιά εκδοχή  θα σας προτείνω να  δοκιμάστε και  την αλμυρή του παραλλαγή !Πώς γίνεται αυτό?Θα δούμε παρακάτω...              Ας ξεκινήσουμε απ τη γλυκιά εκδοχή Υλικά 2 κούπες φαρίνα 1 κούπα ζάχαρη 3 αυγά 1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 φακελάκι baking powder (ή τρεις κουταλιές του γλυκού) 1 βανίλια Εκτέλεση Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ (προτιμά...