Τα πιο αφράτα τυροπιτάκια!
Το πιο ωραίο σνακ ,το πιο ωραίο τυροπιτάκι που θα χεις φάει ποτέ κ αξίζεις να το δοκιμάσεις!Ειδικά τώρα που έχουν ξεκινήσει και τα σχολεία τέτοιες γρήγορες κι εύκολες συνταγές αποδεικνύονται σωτήριες!Ακόμα κι εαν εσύ θες να πάρεις κάτι γρήγορο κι εύκολο στη δουλειά , αυτό το τυροπιτάκι θα είναι η πιο ιδανική λύση .
Τα υλικά στα παραθέτω σε γραμμάρια γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και μαγιά και η αλήθεια είναι ότι η ακρίβεια παίζει ρόλο ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο γευστικό !
Θα χρειαστούμε (περίπου για 20 τεμάχια )
80 γρ.χλιαρό νερό
4γρ. ξηρή μαγιά
70γρ.ηλιέλαιο80γρ.στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
ο κρόκος από ένα αυγό και το ασπράδι για άλειμμα
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ.φέτα σε κυβάκια ίσου μεγέθους
ελάχιστη ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με το ηλιέλαιο , το αλάτι και τη μαγιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τον κρόκο του αυγού .Συνεχίζουμε το ανακάτεμα βάζοντας το αλεύρι κι ελάχιστη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια ωραία ομοιογενή ζύμη.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μια διαφανή μεβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χωρίζουμε σε κομμάτια των 30γρ.,τα ανοίγουμε ,τα γεμίζουμε με φέτα και πλάθουμε τα τυροπιτάκια σε σχήμα μπάλας ή τα κάνουμε σα μισοφέγγαρο!
Αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12-15 λεπτά αναλόγως το φούρνο σας!
Καλή απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου