Νηστίσιμη πάστα Φλώρα !

 



Επανερχόμαστε με μια ακόμη συνταγή νηστίσιμη  αυτή τη φορά!Πρόκειται για ένα γλυκό που έυκολα μπορεί να γίνει και light εαν βάλουμε μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (απο μαγαζί με βιολογικά).Προσπαθήστε την και σίγουρα θα γίνει μια γλυκιά συνήθεια στην καθημερινότητα σας παρέα με έναν αχνιστό καφέ!                                                                                                                                                                                                                                      

  •  100 γρ.ηλιέλαιο
  • 1 φλ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού (3 μικρά πορτοκάλια)
  • 1  πορτοκάλι, ξύσμα
  • ¼ φλ. ζάχαρη (και λιγότερο εαν θέλετε)
  •  300-400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ιδανικά                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Διαδικασία                                                                                                                                                                               Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
                                           

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι το οποίο η αλήθεια είναι ότι το έβαλα σταδιακά ώσπου έχασα το μέτρημα.Θα σας πω όμως για να στε σίγουροι ότι θέλουμε στο τέλος να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη  που αν τη πιάσουμε να μη κολλάει στα χέρια παραμένοντας ταυτόχρονα αφράτη!

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1, 5 εκ.

Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα 25 εκ., ρίχνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τη στρώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από την μαρμελάδα.

Ψήνουμε την πάστα λώρα στο φούρνο, στη μεσαία σκάλα, για 30- 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε την πάστα φλώρα από το φούρνο, την αφήνουμε στην ταρτιέρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
 Καλή απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις