Donuts φούρνου!


 

Ναι ναι καλά ακούσατε!Donuts ...φούρνου ...νηστίσιμα... και κυρίως γευστικά !Στη προσπάθεια μου να βρω συνταγή για τα παιδιά για να τους κάνω ένα  απογευματινό  σνακ ανακάλυψα το site "Θα σε κάνω μαγείρισσα" όπου "έπεσα|" πάνω σε αυτή τη συνταγή που πραγματικά μας ξετρέλανε όλους ...Κ μικρούς και μεγάλους! Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση!

Υλικά για 10-12 τεμάχια

250 ml χλιαρό νερό 

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

60 ml ηλιέλαιο

2-3 κ.σ. ζάχαρη

500 γρ.αλεύρι (μπορείτε και φαρίνα για να σιγουρευτείτε ότι θα φουσκώσουν)

1 βανίλια

Λίγο αλάτι

Λίγο βιτάμ

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπωλ το χλιαρό (όχι καυτό)  νερό  με τη ζάχαρη κ ένα φακελάκι ξηρή μαγιά και περιμένω για 10 λεπτά να δράσει.Στη συνέχεια στο ίδιο μπωλ προσθέτω  το ηλιέλαιο , την βανίλια και λίγο αλάτι .Ανακατεύω και το μείγμα αυτό στη συνέχεια το ρίχνω σταδιακά σε ένα μεγάλο ευρύχωρο μπωλ που έχω βάλει μόνο του το αλεύρι.Ανακατεύω αρχικά με ένα πιρούνι κι όταν το μείγμα σφίγγει χρησιμοποιώ τα χέρια μου για να ενώσω όλα τα υλικά ώσπου να σχηματιστεί μια ωραία μπάλα που ελάχιστα κολλάει στα χέρια.Σκεπάζουμε κι φήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί  κάπου ζεστά για 1 με 2 ώρες κι όταν είναι έτοιμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο  την ανοίγω  με τον πλάστη!Θέλουμε το πάχοε του φύλλου να είναι 1 δάχτυλο.Στη συνέχεια παίρνω ένα ποτήρι με μεγάλο στόμιο και πιέζω στο φύλλο της ζύμης, έτσι ώστε να να την κόψουμε σε δίσκους.Βάζουμε λοιπόν τα donuts σε ένα ταψί σχετικά αραιά το ένα απ το άλλο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 τέταρτο το περισσότερο για 20 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε απ το φούρνο κι απλώνουμε λίγο βιτάμ ...Μπορούμε απο πάνω να προσθέσουμε λίγη άχνη ή μαρμελάδα ή ότι άλλο θέλουμε!Καλή απόλαυση!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις