Carrot cake!
Carrot cake ....Θυμάμαι χαρακτηριστικά πότε ήταν η πρώτη φορά που το δοκίμασα...Ήταν ένα πρωινό που βρισκόμουν σε διακοπές και η ξαδέρφη μου όλο χαρά είχε να μου προσφέρει ένα λαχταριστό κεικ καρότου κι εγώ απόρησα ...Μα κεικ καρότου ?Πως είναι δυνατόν ?Κεικ με λαχανικό μέσα ?Κάτι τέτοιο πως μπορεί να είναι όντως λαχταριστό?Όλες οι απορίες μου φυσικά λύθηκαν μόλις δοκίμασα την πρώτη μπουκιά γιατί τότε γεύτηκα όλη τη γλύκα του καρότου ενσωματωμένη σε ένα υπέροχο κομμάτι κεικ .Το καρότο πλέον στο μαυαλό μου ήταν η πρώτη ύλη για να μπει σε γλυκά κι όχι απλά να το κόψεις και να το φας όπως συνήθιζα....Βέβαια απο τότε πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να μπω στη διαδικασία να πειραματιστώ μαζί του και να το εντάξω ουσιαστικά σε κάποιες συνταγές.Και φυσικά ποια ήταν η πρώτη συνταγή που δοκίμασα..?.Μα φυσικά carrot cake!
Υλικά για το κέικ
- 320 γρ. καρότα
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 4 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 220 ml σπορέλαιο ή βιτάμ λιωμένο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για το γλάσο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.
2) Xτυπάμε τα αυγά για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρίσουν.
4) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και πηχτό.
5)Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας.
6) Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
7) Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο υπόλοιπο μείγμα.
8) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Συνταγή ανα προσαρμοσμένη απο madameginger.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου