EΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!

 

 

Καινούργιο έτος , καινούργια ξεκινήματα και σίγουρα νέοι στόχοι !!!Ένας όμως  στόχος μου που  παραμένει κι αυτή τη χρονιά  είναι η επιθυμία να δημιουργώ ...Να δημιουργώ νέες συνταγές και να σας τις δείχνω (κάπου το έχετε ξανακούσει αυτό ε?) !Σήμερα λοιπόν σας έχω απίθανα τυροπιτάκια με τα οποία πειραματίστηκα , έπαιξα , δημιούργησα κι έχω μια υπέροχη συνταγή  να σας δείξω  για να ετοιμάσετε για τα παιδάκια σας για το σχολείο ή για να κρατάτε ως σνακ στη δουλειά για εσάς.

 

Υλικά συνταγής  για τυροπιτάκια κουρού

  1. Ηλιέλαιο 1 φλ. τσ.
  2. Γάλα 200 ml. χλιαρό
  3. Ξερή Μαγιά Μισό φακελάκι
  4. Ζαχαρη 1 κ. γλ. (κοφτό)
  5. Ξύδι 1 κ.σ.
  6. Αλατι 1 πρέζα
  7. Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 400 γρ. (περίπου)                                                                                                                                                                                                                                   

    Για τη γέμιση: Φέτα 100 γρ. τριμμένη μαζί με κίτρινο τυρί  άλλα 100 γρ.και γιαούρτι σταγγιστό επίσης 100 γρ. ή 300 γρ. μυζήθρα με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

    Εκτέλεση συνταγής  

    Βάζουμε σε ένα μπωλ το λάδι , το χλιαρό γάλα , τη ζάχαρη και το ξύδι και τη μαγιά κι ανακατεύουμε με  ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν τα υλικά .Το αφήνουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο .Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , ελαστική  ζύμη που ξεκολλάει απο τα τοιχώματα και σχηματίζει μια μπάλα .Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια 30 - 35 γρ. το καθένα .Πατάμε με την παλάμη μας το κάθε μπαλάκι πάνω στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να σχηματίσουμε ενα στρογγυλλό φυλλαράκι.Βάζουμε στο κέντρο λίγη απο τη γέμιση της αρεσκείας μας (1κ.γ.) κ  το κλείνουμε απ όλες τις πλευρές ώστε η γέμιση να παραμείνει  στο εσωτερικό  και δημιουργούμε έτσι το τυροπιτάκι μας!Βάζουμε ένα ένα τα τυροπιτάκια μας στο ταψί όχι πολύ κοντά το ένα το άλλο και τα αλείφουμε με λίγο εβαπορέ κ πασπαλίζουμε με λίγο σουμάμι .Τα ψήνουμε στον αέρα στου 150 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν!Καλή επιτυχία !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις