ΤΥΡΟΨΩΜΟ

 


Τυρόψωμο....Δε χρειάζεται να πω πολλά....!Ένα υπέρχο αφράτο ψωμάκι γεμιστό με φέτα και μυρωδικά!Ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους.Η συνταγή υπάρχει παρόμοια και στο youtube  στην εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη όπου θα μπορείτε να τη δείτε εαν τυχόν έχετε οποιαδήποτε απορία !Όπως και να χει δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!

Συστατικά
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 300 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε και ολικής αλέσεως)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. φέτα

Για τη σύνθεση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά . Μόλις σχηματιστεί η ζύμη προσθέτουμε τγο αλάτι.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα μεγάλο και λεπτό φύλλο.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη φέτα σπασμένη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 4 κομμάτια. Βάζουμε σε δυο ταψιά με λαδόκολλα. Βάζουμε δυο τυρόψωμα σε κάθε ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
  • Χαράσσουμε το κάθε τυρόψωμο σε τέσσερα σημεία και ανοίγουμε τα κομμάτια στο πλάι ζικ ζαγκ (τεχνική του Άκη Πετρετζίκη).
  • Απλώνουμε σε κάθε τυρόψωμο από 1 κ.γ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, καλύπτουμε με πετσέτες και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις