ΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΕ 11 ΛΕΠΤΑ?
Μα φυσικά ο σολωμός !!!!Μιλάμε για μια πανεύκολη συνταγή από το site "Mamatsita" που θα σας πάρει το πολύ 10 με 15 λεπτά .Πρόκειται όπως προανέφερα για σολωμό με μουστάρδα και μέλι που συνοδεύεται απο ρύζι basmati.Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορούμε να έχουμε μια εξίσου γευστική και υγιεινή συνταγή σε λίγα μόνο λεπτά.
Υλικά
4 φιλέτα
σολομού
αλάτι – πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
Για την σάλτσα
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. μουστάρδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
Για την σάλτσα
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. μουστάρδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
Διάβασε πως γίνεται ο σολομός σε σάλτσα μουστάρδας
1.
Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα του σολομού και ετοιμάζω τη σάλτσα τοποθετώντας
όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και ανακινώντας καλά.
2. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι (μέτρια προς δυνατή φωτιά) και τοποθετώ τα φιλέτα του σολομού με το δέρμα προς τα κάτω.
3. Τα ψήνω για 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια προσθέτω την σάλτσα, σκεπάζω κι αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 3 λεπτά.
7. Συνοδεύω τον σολομό με ρύζι basmati.
(Βράζω το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζω.)
2. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι (μέτρια προς δυνατή φωτιά) και τοποθετώ τα φιλέτα του σολομού με το δέρμα προς τα κάτω.
3. Τα ψήνω για 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια προσθέτω την σάλτσα, σκεπάζω κι αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 3 λεπτά.
7. Συνοδεύω τον σολομό με ρύζι basmati.
(Βράζω το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζω.)
Tips : Ίσως
χρειαστεί να προσθέσετε στη σαλτσούλα ελάχιστο νεράκι και να αφήσετε 2 λεπτάκια παραπάνω εαν ο σολωμός μας είναι
μεγάλος .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου