Νηστίσισμα brownies ....!


Nαι μιλάμε για brownies και μάλιστα νηστίσιμα ...!Θα κρατήσω σίγουρα αυτή τη συνταγή γιατί πραγματικά το αποτέλεσμα με εξέπληξε παρά πολύ!Πρόκειται  για ένα γλύκισμα που όλοι θέλουμε να πετύχουμε κ πολλές φορές δε καταφέρνουμε....Εννοώ βέβαια τα  brownies που ο  στόχος είναι  τριπλός .Να έχουν μαστιχωτή υφή ,να είναι μαλακά κ να λιώνουν στο στόμα !!!Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή με την οποία θα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα!

Τι θα χρειαστείτε
150 ml σπορέλαιο
400ml γάλα καρύδας
1κ.σ. μηλόξυδο
200 γρ .ζάχαρη άχνη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. σκόνη κακάο
2 κ.γ. baking powder
1κ.σ.απόσταγμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Για τη μους αβοκάντο (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για επάλειψη των brownies)
2 μικρά αβοκάντο (ώριμα)
1 μεγάλη μπανάνα( ώριμη)
100 γρ. κακάο
4κ.σ. μέλι
75ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση
 1.Σε ένα μεγάλο δοχείο ρίχνεις τη ζάχαρη  άχνη , το αλεύρι , το κακάο , και το αλάτι .Ανακατεύεις.
 2.Ρίχνεις  εντωμεταξύ το μηλόξυδο  , τη βανίλια και το γάλα καρύδας σε ένα άλλο  μπολ,προσθέτεις στο τέλος το σπορέλαιο , τα ανακατεύεις κι αυτά και τα προσθέτεις όλα στο μείγμα  με τα στερεά υλικά .Ανακατεύεις μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι ή σε μια μικρή  στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αυτό προτίμησα να κάνω εγώ) .Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 -35 λεπτά .Αποσύρεις από  το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά .
4.Όσο βέβαια ψήνονται μπορείς να ετοιμάσεις τη μους  βάζοντας τα υλικά σε ένα μιξεράκι όπου αφήνεις να χτυπηθούν έως ότου έχουμε μια λεία μους η οποία απλώνεται πάνω στα brownies αφού έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .
5.Μπορείς απο εκεί και πέρα να γαρνίρεις με ότι θες!Ξηρούς καρπούς , καρύδα τριμμένη , φρούτα!!!!!!!!!

Καλή απόλαυση

Σημείωση 
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη απο το site Lady like.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις