Νηστίσιμα cupcakes με αβοκάντο και πορτοκάλι ιδανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά!


Ναι ναι καλά βλέπετε ...Μετά από καιρό ανεβαίνει συνταγή στο blog μου και είμαι πολύ περήφανη γι αυτό!Έχουν περάσει πολλοί μήνες απ τη τελευταία φορά που κάθισα σε αυτό το γραφείο γι αυτό εδώ  τον λόγο και μόνο ...Για να σκεφτώ ποια ήταν η τελευταία συνταγή που έφτιαξα και τι βήματα ακολούθησα για να πετύχει με σκοπό να την κοινοποιήσω σε όλους εσάς!Σήμερα λοιπόν θα σας πω μια συνταγή για ένα φλέγον ζήτημα ή μάλλον πολλά ! Βασικό λοιπόν ζήτημα  καθημερινά για όλες τις μανούλες είναι τι θα ετοιμάσουν ως κολατσιό για τα παιδάκια τους στο σχολείο κάτι υγιεινό αλλά και δελεαστικό ταυτόχρονα.Μη ξεχνάμε επίσης ότι είναι  και Δεκέμβριος και  πολλοί από εσάς νηστεύετε ενώ κάποιοι άλλοι προσέχετε γιατί θα έρθουν μεγάλα φαγοπότια γι αυτό σίγουρα θέλετε ένα απόγευμα να απολαύσετε τον καφέ σας με μια ωραία λιχουδιά χωρίς όμως να κάνετε παρασπονδίες! Σας έχω επομένως  τη λύση κι ακούει στο στο όνομα cupcakes ή muffins (όπως θέλετε μπορείτε να τα πείτε) με αβοκάντο και πορτοκάλι!
Πάμε να τη δούμε?

Βγαίνουν περίπου 35-40 μικρά τεμάχια

Θα χρειαστούμε 
1 ώριμο αβοκάντο
1μίση κούπα ζάχαρη καστανή (ιδανικά )
1μίση κούπα χυμό πορτοκάλι
1 συσκευασία φαρίνα 500 γρ. (Εγώ έβαλα 450 γρ. και τα υπόλοιπα 50 γρ . ήταν κακάο για να τα κάνω σοκολατένια αλλιώς βάζετε όλο το αλεύρι και μερικές σταγόνες σοκολάτας υγείας)
2κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Οδηγίες 
Στο πολυμιξεράκι χτυπάμε το καθαρισμένο αβοκάντο μαζί με τη μισή κούπα χυμό πορτοκάλι και πολτοποιούμε όσο γίνεται καλύτερα .Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι , τη ζάχαρη , το πολτοποιημένο αβοκάντο με τον χυμό , το κονιάκ.Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα με το κακάο όπως σας ανέφερα ή με τις σταγόνες σοκολάτας  και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια ψησίματος .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα και κάτω αντίσταση) για περίπου 30 -40 λεπτά!Η υφή τους είναι αξεπέραστη !Δοκιμάστε τα!
Η συνταγή πρόερχεται απο το site "daddy cool"


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις