Μακαρονάδα με κιμά...μανιταριών!

Αυτή η ανάρτηση νομίζω ότι πραγματικά άργησε πολύ ....!Νομίζω όμως ότι άξιζε η αναμονή διότι σήμερα η συνταγή που σας προτείνω είναι η λύση για πολλών ειδών ζητήματα!Για όσους νηστεύουν , για όσους προσέχουν τη διατρόφή τους , για τα παιδιά που δε τρώνε λαχανικά, για όσους από εμάς  θέλουμε κάτι εναλλακτικό!Η λύση λοπόν έρχεται να δοθεί απο μια συνταγή που έχει κρυμμένο υλικό το μανιτάρι...Πρόκειται για μια μακαρονάδα που σε όλους θυμίζει αυτή με τον κιμά απλά δεν έχει καθόλου κρέας διότι όπως προανέφερα έχει μανιτάρια.Πάμε να τη δούμε?




Για το νηστίσιμο κιμά

·        500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
·        1/4 φλ. ελαιόλαδο
·        2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
·        2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες και σπασμένες
·        3-4 κ.σ. κρασί ή κονιάκ
·        1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα
·        1 ξύλο κανέλας
·        αλάτι
·        φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·        2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
·        1/2 φλ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά να στεγνώσουν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Ρίχνουμε και τη ντομάτα και λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Προς το τέλος του μαγειρέματος αρωματίζουμε με την κανέλα για λίγα λεπτά και μετά την αφαιρούμε.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά .'Εχουμε από πριν ετοιμάσει το  μακαρόνι μας και ανακατεύουμε με τη σάλτσα μας.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις