Κοτόπουλο με κάρυ , πιπεριές και γιαούρτι



Καλημέρα!Σήμερα είναι για μένα μια  διαφορετική μέρα απ όλες τις άλλες και το λέω αυτό για καλό λόγο κι όχι για κάποιον δυσάρεστο!Σήμερα ,λοιπόν .αποφάσισα να ξυπνήσω πριν απ΄ολους, να σηκωθώ σχετικά νωρίς προκειμένου να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν με ηρεμία  , πάνω απ' όλα ήσυχα και χωρίς άγχος!Σίγουρα όταν θα ξυπνήσει η μικρή  θα επανέλθω στη "ζωηρή" αλλά τόσο  γλυκιά πραματικότητα που δεν την αλλάζω με τίποτα! Χρειάζονται όμως και κάποια διαλείμματα που και που μόνο για μας!Όπως βέβαια  πολύ σωστά θα συμπεράνετε σε αυτό το χρόνο που είχα στη διαθέση μου έκανα έναν απολαυστικό καφέ , χαλάρωσα με ένα καλό βιβλίο και να που τώρα κάθομαι και γράφω αυτό το άρθρο για να δώσω έμπνευση σε όσους θέλουν να μαγειρέψουν σήμερα κάτι γρήγορο , εύκολο και κυρίως απολαυστικό!Για όσους φοβούνται το κάρυ που ίσως είδατε κιόλας απ το τίτλο ή απλά δε τους αρέσει να ξέρετε ότι μπορείτε πολύ εύκολα να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο  μπαχαρικό της αρεσεκείας σας.Επίσης λόγω του ότι το φαγητό έχει ελάχιστο λάδι και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι ιδανικό και για περιόδους που προσέχουμε τη διατροφή μας λίγο περισσότερο.Εννοείται ότι αξίζει να τη δοκιμάσετε....!
Πάμε να δούμε τη συνταγή?

ΥΛΙΚΑ

·                1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (περίπου 2 στήθη)

·                1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους κομμένο σε ροδέλες

·                2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

·                1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια

·                1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια

·                3 ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

·                1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό

·                150 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

·                2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ

·                1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

·                αλάτι, πιπέρι

·                3 κουταλιές ελαιόλαδο

  

   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


        Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε το κάρυ και την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγη ώρα ακόμα.
       
Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγη ώρα ούτως ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
   
Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές και το γιαούρτι, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις