Πέννες με κάπαρη,τόνο και άνηθο!

Πέννες με κάπαρη, τόνο και άνηθο



Καλημέρα σε όλους! Σήμερα σας έχω μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή ιδανική για να  ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα μας!Δευτέρα άλλωστε σήμερα και λίγο -πολύ  όλοι τεμπελιάζουμε , γι αυτό και το φαγητό που σκοπεύουμε να φτιάξουμε θέλουμε να είναι όσο γίνεται πιο απλό!Να σας πω βέβαια ότι αν η συνταγή προορίζεται για παιδιά και θέλετε  μπορείτε να αντικασταστήσετε τη κρέμα γάλακτος με  διπλάσια ποσότητα κρέμα φιλαδέλφεια.Αξίζει να δοκιμάσετε όπως και να χει αυτή τη συνταγή.Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε.

  • 350 γρ πέννες
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 50 γρ καλαμπόκι ή όσο θέλετε
  • 50 γρ κάπαρη ή όσο θέλετε
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρ.φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
Πως το φτιάχνουμε:
Βράζετε τις πέννες όσο γράφει η συσκευασία(η κάθε μάρκα διαφέρει), σουρώνετε και κρατάτε 80 γρ. περίπου από το νερό.
Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε πρώτα το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές και σωτάρετε λίγο και μετά το καλαμπόκι, την κάπαρη και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίξτε τα μακαρόνια, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο.Εαν επιλέξετε να βάλετε τη κρέμα φιλαδέλφεια αντι για τη κρέμα γάλακτος τότε θα τη προσθέσετε μαζί με το νερό και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε καλά και αν χρειάζεται υγρό προσθέστε λίγο νερό. Δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι και προσθέστε αν χρειαστεί.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο http://petros-syrigos.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις