Κοτόπουλο με μοτσαρέλλα σε κόκκινη σάλτσα

Είναι μεσημέρι Τετάρτης , χαλαρώνω μαζί με τον αχνιστό καφέ μου  μπροστά στον υπολογιστή και  σκέφτομαι  ότι δε θα χρειαστεί με αυτό το καιρό να βγω καθόλου έξω...Τι καλύτερο λοιπόν απ το να αναρτήσω μια συνταγή συνεχίζοντας έτσι και το χουχούλιασμά μου...!Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα για την απόλυτη συνταγή με κοτόπουλο!!!Τη δοκίμασα πριν λίγο καιρό και πραγματικά μας άφησε όλους άφωνους η γεύση του! Πάμε να  δούμε τη συνταγή?


Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα κοτόπουλο
1/3 φλιτζανιού (25 γραμμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
3/4 φλιτζανιού (40 γραμμ.) τριμμένη φρυγανιά
3/4 φλιτζανιού (50 γραμμ.) τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια (400 γραμμ.) σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι (80 γραμμ.) τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι, πιπέρι


Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά το αυγό. Σε τρίτο βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από το μίγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 5′ από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε για 30′. Στη συνέχεια βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και τοποθετούμε ξανά το σκεύος στο φούρνο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ ακόμα μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά το τυρί.


Συνταγή και φώτο 
the one with all the taste

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις