Καλημέρα σε όλους!Μια χειμωνιάτικη κι άκρως χουχουλιάρικη Τετάρτη ήρθε να μας βάλει κι άλλο στο πεύμα των Χριστουγέννων.Πιστεύω κι εγώ προσωπικά ότι Χριστούγεννα χωρίς κρύο δε γίνονται ..'Ετσι τέτοιου είδους μέρες με κάνουν να μπαίνω βαθύτερα στο πνεύμα των γιορτών.Όπως είναι λογικό και σήμερα σκεφτόμαστε τι θα μαγειρέψουμε και ποιο είναι τελικά το ιδανικό φαγητό για μια τέτοια κρύα μέρα.Έρχομαι λοιπόν να σας προτείνω μια βελουτέ σούπα ....Μια πρωτότυπη βελουτέ σούπα με κύριο συστατικό το καρότο...!
Συστατικά
Για τη σούπα
Για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σούπα
- Κόβουμε
τα καρότα, τη πατάτα, το σέλερυ και τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια
κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά μας για 1-2
λεπτά.
- Προσθέτουμε
το νερό, ίσα ίσα να σκεπαστούν τα υλικά μας, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις
πάρει βράση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25' περίπου
λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας. -Μόλις έχουν βράσει και μαλακώσει
τα λαχανικά, προσθέτουμε τα φύλλα σέλινο.
- Περνάμε
τα λαχανικά από το μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν πολύ καλά. Δε θέλουμε μικρά
κομματάκια.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε
τη βελουτέ σούπα σε ένα μπωλ ή βαθύ πιάτο, με μια κουταλιά γιαούρτι και
κρουτόν.
Συνταγή και φώτο Άκης Πετρετζίκης
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου