Ζαμπονόπιτα με κρέμα τυριών !!!

Αυτή ακριβώς την υπέροχη λαχταριστή ζαμπονόπιτα που βλέπετε στη φώτο λιγουρεύομουν μια μέρα ...Αυτή τη ζαμπονόπιτα που όταν τη βλέπεις  στο φούρνο λες οτι θα ναι μεγάλη γουρουνιά να την αγοράσεις και εννοείται να τη φας κιόλας!Ηταν λοιπόν Σάββατο απόγευμα όταν μου γεννήθηκε στο μυαλό η ιδέα να τη φτιάξω γιατί το να περίμενα μέχρι την επόμενη μέρα  να τη πάρω αχνιστή από το φούρνο μου φάνταζε πολύ μακρινό!Βέβαια ήθελα συγκεκριμένη εκδοχή της  και εννοώ φυσικά τη ζαμπονόπιτα που έχει μια λαχταριστή κρέμα που μέχρι πρότινος δεν ήξερα τι ήταν και τελικά έμαθα...!Πρόκειται για κρέμα τυριών που γίνεται πανεύκολα και στην οποία βάζεις ψιλοκομμένο ζαμπόν .Αν εσείς θέλετε βέβαια να κάνετε οποιαδήποτε άλλη πίτα  το μόνο που χρειάζεται  ειναι απλά να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με υλικά της αρεσκείας σας! Θα προσθέσετε το υλικό που θέλετε στη κρέμα τυριών και  αυτό αποτελεί κατευθείαν μια υπέροχη γέμιση για τη πίτα της  προτίμηση σας.Πάμε να δούμε τη συνταγή?

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα τυριών

Υλικά

•    2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
•    250 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο
•    50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
•    250 γραμ. ζαμπόν σε κύβους
•    100 γραμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
•    1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•    2 κούπες γάλα φρέσκο
•    4 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας  μαργαρίνη
•    μαργαρίνη για το ταψί


Εκτέλεση συνταγής

Τρίβουμε τα τυριά, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, τα κρεμμύδια, σε κύβους.


Για τη κρέμα τυριών 
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ, τ' αυγά ελαφρά χτυπημένα και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ, στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. (Σε περίπτωση που μας σβολιάσει, τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, ή με τον αυγοδάρτη). 

Αφήνουμε την κρέμα 10' να κρυώσει.


Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές μαργαρίνη και σωτάρουμε  τα μανιτάρια, για 3΄- 4΄, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, και το ζαμπόν, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

'Επειτα ρίχνουμε μέσα τα υλικά που σοτάραμε στο τηγάνι, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 30 x 24 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα, αλείφοντάς την με μαργαρίνη και κλείνουμε τα δύο φύλλα, κάνοντας κόθρο γύρω - γύρω.
Χαράζουμε το πάνω φύλλο σε κομμάτια.


Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45΄- 50΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει.

Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ
᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 15΄, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε.

 Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις