Καραμελωμένες μπριζόλες φούρνου
Ακούγοντας μουσικούλα και πίνοντας το καφεδάκι μου σκεφτόμουν ποιες είναι οι δουλειές που χρειάζεται να κάνω αυτή τη βδομάδα.Είναι εξάλλου Δευτέρα πρωί , είμαι μόνη μου στο σπίτι και πραγματικά είναι απο τις φορές εκείνες που πρέπει να σκεφτείς πως θα αξιοποιήσεις κατάλληλα και το κάθε λεπτό πρωτού γυρίσουν όλοι σπίτι και επικρατήσει πάλι αυτό το παινδομόνιο που δε γίνεται να προλάβεις τίποτα απ όσα θες να κάνεις!Σε αυτή λοιπόν τη φάση είναι που τελικά αποφασίζω να μη κάνω τίποτα ή μαλλον να κάνω κάτι αποκλειστικά γι εμένα ! Να ανεβάσω δηλαδή μια συνταγή στο blog! Σας βρήκα λοιπόν μια συνταγή ιδανική πιστεύω για να ξεκινήσει υπέροχα η βδομάδα και να πάρετε δυνάμεις, όπως πρέπει κι εγώ να κάνω, γι όλες αυτές τις απαιτήσεις που έρχονται αυτή τη βδομάδα! Καλή μας εβδομάδα λοιπόν!
Υλικά
για 4 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
600γρ πατάτες
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
2 κουταλιές μέλι
2κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/3 κουταλάκι κύμινο
1/3 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
Αλάτι-πιπέρι- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα για τις μπριζόλες
βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό από τα λεμόνια , το ξύσμα από το ένα από αυτά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο ,1 σκελίδα σκόρδο
κομμένη σε φέτες, τα μπαχαρικά, , ανακατεύουμε καλά
να λιώσει το μέλι και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε
ροδέλες και τα τοποθετούμε και αυτά μέσα και αναμειγνύουμε καλά. Αφήνουμε
τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο, τις βγάζουμε να πέσει η θερμοκρασία τους λίγο
καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος που να θέλουν τον ίδιο χρόνο
ψησίματος με τις μπριζόλες. Τοποθετούμε τις πατάτες, μια σκελίδα σκόρδο κομμένη
σε φέτες, λίγο θυμάρι προαιρετικά , αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω τις μπριζόλες
με τη μαρινάδα. Αλατίζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε πιπέρι και 5 κουταλιές
ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 45-50’ ανάλογα με
το μέγεθος που έχουν οι μπριζόλες, μέχρι να καραμελώσουν αλλά να είναι ζουμερές
και να ψηθούν οι πατάτες. Προσοχή σε μερικά σημεία θα μαυρίσει ελαφρώς λόγω της
μαρινάδας, δε θα είναι καμμένο όμως.
Συνταγή και φώτο http://jeannedome.tumblr.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου