Ομελέτα φούρνου!

 

Αχ αυτή η συνταγή ....Πολύ με παίδεψε μέχρι να τη πετύχω και να τη κάνω ακριβώς θα πρέπε!Διότι η ομελέτα φούρνου μπορεί να φαντάζει απλή αλλά έχει μεγάλη σημασία να είναι αφράτη όχι πολύ ξεροψημένη και η αναλογία αυγού και πατάτας να είναι αρμονική!Με τα υλικά που σας παραθέτω παρακάτω και το τρόπο παρασκευής της πραγματικά πρόκειται για ένα υπέροχο πιάτο που μαζί με μια σαλάτα αποτελεί ολοκληρωμένο γεύμα!
Συστατικά
  • 8 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 100 γρ. γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί τριμμένο
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 5 μέτριες πατάτες  κομμένες σε ροδέλες
  • 120 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • Ρίγανη ξερή
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  • Κόβετε σε σχετικά λεπτές ροδέλες τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 180 ° C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα να μη ξεροψηστούν όμως.(Σε λαδόκολλα με ελάχιστο λάδι)
  • Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του.
  • Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά μαζί με τα μανιτάρια . 
  • Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από το τηγάνι και αδειάζουμε σε ένα πιάτο. 
  • Την πιπεριά δεν χρειάζεται να τη σοτάρουμε, την προσθέτουμε ωμή.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  • Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση μαζί με τις ψημένες πατάτες και το τυρί στον πάτο του ταψιού προσέχοντας να μην χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για μία ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.
  • Εαν θέλουμε προσθέτουμε στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε ψιλοκομμένη φέτα και ντομάτα!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις