Μελωμένο κοτόπουλο στο φούρνο με μπύρα
Μετά απο ένα υπέροχο Κυριακάτικο απόγευμα γυρνώντας σπίτι σκεφτόμουν τι θα κάνω όταν επιστρέψω για να ολοκληρωθεί ευχάριστα αυτή η μέρα απόλυτης χαλάρωσης...Η κόρη μου ευτυχώς για εμάς ήταν εξαντλημένη απο την υπέροχη μεσημεριανή βόλτα κι έτσι το μόνο που ήθελε ήταν να ζωγραφίσει ...Επομένως είχα λίγο χρόνο για εμένα προτού έρθει η ώρα να τη βάλουμε για ύπνο.Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να αναρτήσω τη συνταγή που δοκίμασα χθες και η οποία είναι μια παραλλαγή ενός γνώριμου πιάτου και είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξετε!Μιλάω φυσικά για το κοτόπουλο λεμονάτο που τώρα θα το δείτε αλλιώς ...!Σας προτείνω να το δοκιμάσετε σε μια τελείως διαφορετική εκδοχή και πιο συγκεκριμένα με μέλι και μπύρα!Θα με θυμηθείτε!!!!!!!
Κοτόπουλο φούρνου με μπύρα και μέλι
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 2/3 από ένα κουτάκι μπύρα
- 1/2 κ.σ. θυμάρι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτες πορτοκαλιού προαιρετικά
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
- Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες των 2-3εκ. και τις βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο σε ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, τη μουστάρδα, το μέλι, το λάδι και το σκόρδο και περιχύνουμε το φαγητό μας.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να
μαλακώσουν οι πατάτες και να πάρει
χρώμα το φαγητό μας.
Γιατί λοιπόν να βάλουμε πάλι λεμόνι ρίγανη και λάδι στο φαγητό μας ενώ μπορούμε να το κάνουμε μελωμένο , ζουμερό με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας όπως το μέλι και η μπύρα?!
Να πω ότι η συνταγή και η φωτογραφία είναι από το το site "Συνταγές της παρέας"!
ΑπάντησηΔιαγραφή