Cookies με βρώμη και ταχίνι

Πόσες φορές πραγματικά έχουμε σκεφτεί ότι είναι κρίμα να αγοράζουμε όλα αυτά τα μπισκότα απέξω ?Ενώ  μπορούμε κιόλας σε λίγα λεπτά με ελάχιστα υλικά να φτιάξουμε τα δικά μας και να τα προσαρμόσουμε και στα γούστα μας!Η συνταγή λοιπόν που σας παραθέτω  είναι του Άκη Πετρετζίκη κι έρχεται να δώσει έμπνευση σε όσους από εσάς έχετε βαρεθεί να τρώτε μπισκότα από το.... κουτί και προτιμάτε να είναι από το φούρνο σας!!!


Συστατικά
  • 100 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
  • 120 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομένη
  • 1 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα(προαιρετικά)
Tα πιο υγιεινά και πρωτεΐνικά μπισκότα με βρώμη! Χωρίς καθόλου βούτυρο, ζάχαρη και γλουτένη …. μόνο με 3 υλικά!
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα και το αλάτι.
  • Με το που πήξει το μείγμα, σταματάμε και βάζουμε και τα 60 γρ. από τη βρώμη μας.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα 60 γρ. βρώμης, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μπολ μας.
  • Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
  • Βάζουμε τα γάντια μας και φτιάχνουμε ένα ένα τα μπισκότα μας
  • Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με γάλα αμυγδάλου, φράουλες, βατόμουρα και μύρτιλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις