Ρεβυθάδα με ταχίνι και πορτοκάλι
Τα ρεβύθια τουλάχιστον για εμένα ήταν πάντα ένα φαγητό αδιάφορο για να μη πω ανούσιο και παρεξηγηθώ...Δεν έβρισκα πραγματικά τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτή τη σούπα με ρεβύθια που όλοι έχουμε συνηθίσει να τρώμε.Ώσπου είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το όσπριο κάνοντας αυτή τη συνταγή η οποία έρχεται πραγματικά να το δικαιώσει...Είναι χρονοβόρα αλλά όχι κουραστική , είναι πολλή αρωματική και ξεφεύγει από μυρωδιές και γεύσεις που έχουμε συνηθίσει ...
Θα χρειαστούμε
- 350 gr ρεβύθια αποφλοιωμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 4 πορτοκάλια ολόκληρα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα σε χοντρές ροδέλες
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι
Ετοίμαζετε τα ρεβύθια από βραδίς βάζοντας τα σε άφθονο νερό με λίγη σόδα.
Τα σουρώνετε και τα βάζετε στη γάστρα με νερό μέχρι να σκεπαστούν.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβετε το κρεμμύδι στα τέσσερα , τα καρότα σε ροδέλες και τα προσθέτετε στη γάστρα μαζί με τα πορτοκάλια ολόκληρα με τη φλούδα τους , τα φύλλα δάφνης κι ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο προαιρετικά.Αλατοπιπερώνετε και βάζετε στο φαγητό στο φούρνο.Σε περίπου δυο ώρες είναι έτοιμο απλά βάλτε το στην αρχή για μισή ώρα στους 250 βαθμούς και στη συνέχεια στους 200 .Όταν λοιπόν θα ναι έτοιμο βγάζετε τα πορτοκάλια και παίρνετε μόνο το χυμό των 2 πορτοκαλιών και τον αναμειγνύετε με τις 2 κουταλιές ταχίνι και στη συνέχεια ανακατεύετε τα ρεβύθια .Να πω μόνο να έχετε το νου σας στο νερό μην εξατμιστεί κι ότι εγώ πρόσθεσα κι ένα κύβο λαχανικών για έξτρα νοστιμιά!Καλή σας απόλαυση!
Πηγή
Καλλίστη Γεύσεις
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου