Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου




Κι όμως τα λαχταριστά αυτά κεφτεδάκια που βλέπετε στη φωτογραφία δεν είναι από το τηγάνι αντιθέτως είναι ψημένα στο φούρνο  για να  μπορούν να φαγωθούν άφοβα  κι από τα παιδάκια μας !Κυρίως χωρίς να φοβόμαστε ότι μορεί να τους πέσουν "βαριά".Η συνταγή είναι δική μου και την προσάρμοσα έτσι ώστε να είναι όσο πιο θρεπτική  και ελαφριά γίνεται !

 
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά: 


     1)      700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο περασμένο δύο φορές από τη μηχανή

     2)      3 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης

     3)      5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

     4)      1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ

     5)      1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ μαζί με μια μικρή πράσινη πιπεριά

     6)      1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου

     7)      ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη

     8)      1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

     9)      Αλάτι

     10)    Πιπέρι

Μέθοδος: 


Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει. Εγώ βάζω γύρω στα 20 gr!Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά!! Πρέπει να γίνει μια πολύ καλή ομογενοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα άλλωστε αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά. 

Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο ή καλύτερα για όλο το βράδυ. 

Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια ανάβουμε το φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. 

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Καλή επιτυχία!!


Tips: 

1)   Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε δηλαδή σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό!
 
2)   Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι. Συμβάλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις