Προτάσεις βιβλίων ( και φυσικά μέσα σε αυτά βιβλίο μαγειρικής)

Η σημερινή ανάρτηση διαφέρει όπως πολύ καλά θα καταλάβατε από το τίτλο κιόλας!Σήμερα ,λοιπόν, με αφορμή και το νέο έτος που θέτουμε νέους στόχους ,όπως το να διαβάζουμε περισσότερα βιβλία, σκέφτηκα να αναρτήσω  προτάσεις βιβλίων και μεταξύ άλλων και βιβλίων μαγειρικής!Όπως σας προανέφερα όταν  ξεκινάει μια νέα χρονιά οι περισσότεροι, αν όχι όλοι ,λέμε πόσο σημαντικό και ωφέλιμο είναι να διαβάζουμε βιβλία και γι αυτό έχω να σας προτείνω κάτι για να ξεκινήσετε!

Καταρχήν γι αυτούς που θέτουν ως στόχο να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με τη μαγειρική ,βασιζόμενοι  όμως σε ένα  βιβλίο, έχω να τους προτείνω την "Αρωματική Κουζίνα" του Βαγγέλη Δρίσκα.Είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που λειτουργεί έχοντας κάποια κύρια υλικά και σχετικές συνταγές με αυτά!Για παράδειγμα με κύριο υλικό τα μακαρόνια σου δείχνει πως να κάνεις 10 αντιπροσωπευτικές και ιδιαίτερες μακαρονάδες.Δε σημαίνει όμως ότι θα ναι και οι πιο εύκολες!Είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε όμως γιατί μπορεί ο καθένας σας να διαλέξει αναλόγως τα βασικά υλικά  ότι τον εξυπηρετεί!
Εμένα μου άρεσαν πολύ οι πίτες του κι ότι είχε να κάνει με  αρωματισμένα τυριά , λάδια  κι ότι άλλο  αρωματισμένο μπορείς να φανταστείς!

Σύνοψη του βιβλίου "Αρωματική κουζίνα"

Τι είναι τα μπαχαρικά και τι τα μυρωδικά; Πώς τα διαλέγουμε, πώς τα προετοιμάζουμε και πώς τα συντηρούμε; Στα παραπάνω ερωτήματα θα βρείτε απαντήσεις στην πρώτη ενότητα του βιβλίου, όπου σας περιγράφω τα αγαπημένα μου μπαχαρικά και μυρωδικά και τη μαγειρική τους χρήση. Η δεύτερη ενότητα του βιβλίου είναι αφιερωμένη στις συνταγές, τις οποίες έχω οργανώσει ως εξής: πρώτα πιάτα -σαλάτες, σούπες και ορεκτικά-, κύρια πιάτα - ζυμαρικά/ ριζότο, θαλασσινά, κρέας, με τα απαραίτητα συνοδευτικά τους- και τέλος γλυκά. Στην τρίτη ενότητα, στα συμπληρωματικά, σας περιμένουν πολλές γευστικές εκπλήξεις, από ζύμες και αρωματικά λάδια μέχρι μαρινάδες και ποτά. Τέλος, όσοι αγάπησαν τα μενού του "Κάθε μέρα σεφ" θα βρουν και σ’ αυτό το βιβλίο 50 προτάσεις με πιάτα από όλες τις κατηγορίες.
   Από κι και πέρα έχω να σας προτείνω διαφόρων ειδών βιβλία γιατί δε θα μαγειρεύουμε κι όλη μέρα!Ας ξεκινήσουμε από τα βιβλία μυστηρίου που η αλήθεια είναι ότι έχουν κατακλύσει την αγορά.Σας συμβουλεύω να διαβάσετε το βιβλίο "Blue Monday" της Νicci French το οποίο είναι συναρπαστικό όπως και τα επόμενα που ακολουθούν της ίδιας συγγραφέως.

Σύνοψη του βιβλίου "Blue Monday"

Μία κοινωνία σοκαρισμένη.
Η φωτογραφία του μικρού Μάθιου στις εφημερίδες φάρος και ελπίδα στην αναζήτησή του.
Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν ανήσυχη αντικρίζει την εικόνα του μικρού παιδιού και έρχονται στο νου της τα παράξενα και νοσηρά όνειρα ενός ασθενούς της. Όνειρα που περιγράφουν και με την παραμικρή λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του παιδιού που τόσο λαχταρά να αποκτήσει ο ασθενής της. Εικόνες πανομοιότυπες...
Απλή σύμπτωση; Παιχνίδια του μυαλού; Ή υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να σχετίζονται οι δύο υποθέσεις; Πώς μπορεί η Φρίντα να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο; Πόσο θα βοηθήσουν οι ψυχαναλυτικές γνώσεις της στην εξιχνίαση της υπόθεσης; Και πώς εμπλέκεται σε όλα αυτά μία απαγωγή που είχε γίνει είκοσι χρόνια πριν;
Η Φρίντα θα βρεθεί να πρωτοστατεί στον αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του απαγωγέα. Μόνο που αυτός ο αγώνας δεν είναι μια κούρσα φυσικής αντοχής. Η Φρίντα πρέπει να κατεβεί ως τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού ενός ψυχοπαθούς, προκειμένου να βρει τις απαντήσεις για το αν ο Μάθιου είναι ζωντανός και πού μπορεί να βρίσκεται.
Μερικές φορές το μυαλό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για να χάσεις τον εαυτό σου.
   Για να μη σας κουράσω θα προτείνω ένα ακόμα το οποίο έγινε  και ταινία και λέγεται "Me before you" ή αλλιώς "Πριν έρθεις εσύ"!Ένα τόσο γλυκό και τρυφερό βιβλίο που μιλάει για την ανιδιοτελή αγάπη και πως δυστυχώς δεν αρκεί πάντα για να σώσεις κάποιον .Υπέροχο πραγματικά απλά δε μπορώ να σας πω πολλά  γιατί θα σας μαγέψει από μόνο του κι ότι κι αν πω θα ναι φτωχό!Αξίζει να το αγοράσετε αν σκέφτεστε  να το πάρετε!

Σύνοψη του βιβλίου "Πριν έρθεις εσύ"

Η Λου Κλαρκ ξέρει ένα σωρό πράγματα. Ξέρει πόσα βήματα μπορεί να κάνει κάποιος για να διασχίσει την απόσταση που χωρίζει τη στάση του λεωφορείου από το πατρικό της. Ξέρει ότι απολαμβάνει τη δουλειά της και ότι πιθανότατα δεν είναι στ’ αλήθεια ερωτευμένη με το αγόρι της, τον Πάτρικ. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι πολύ σύντομα θα χάσει τη δουλειά της. Δεν ξέρει, επίσης, ότι όλα όσα ήξερε, τα οποία την έκαναν να νιώθει ισορροπημένη και λογική, πρόκειται να ανατραπούν και να αλλάξουν για πάντα.
Ο Γουίλ Τρέινορ ξέρει πολύ καλά ότι το ατύχημά του και η καταδίκη του σε ισόβια αναπηρία τού έχουν στερήσει κάθε ίχνος πάθους για ζωή. Ξέρει, ακόμα, ότι τα πάντα τού φαίνονται αδιάφορα, όπως επίσης με ποιον ακριβώς τρόπο θα βάλει ένα τέλος σε αυτή την ανυπόφορη φάρσα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι η Λου θα εισβάλει στη ζωή του σαν έκρηξη από χρώμα και φως. Δεν ξέρει ότι, άθελά της, αυτή η παράξενη γυναίκα θα κάμψει τις αντιστάσεις του.
Τελικά, κανένας από τους δύο δεν μπορεί να φανταστεί πόσο βαθιά θα είναι η αλλαγή που θα προκαλέσουν ο ένας στον άλλο, πόσο ανεξίτηλα θα σφραγίσει την ύπαρξη του καθενός η συνάντηση, η γνωριμία, ο έρωτάς τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις