Καροτόσουπα
Χμμμμ όσοι διαβάζετε αυτή την ανάρτηση ή θα είστε πολύ ενθουσιασμένοι ή πολύ επιφυλακτικοί!Στο άκουσμα και μόνο της ιδέας ότι μπορείς να απολαύσεις λαχανικά που συνήθως τρώγονται ωμά σε μια άλλη εκδοχή τους πιο ζεστή σε άλλους αρέσει ενώ σε άλλους όχι.Όπως και να χει αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή !Δώστε της μια ευκαιρία!Και μετά....Δε θα σταματάtε να την απολαμβάνετε!
Είναι πανεύκολη....
Πάμε να τη δούμε?
Είναι πανεύκολη....
Πάμε να τη δούμε?
Υλικά
(για 4 μεγάλα μπολ ή 6 μικρά)
4 καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα), ψιλοκομμένο {προαιρετικά}
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1½ lt ζωμό λαχανικών(εγώ έβαλα 2 κύβους knorr σε 1μιση λίτρο νερό)
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
4 καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα), ψιλοκομμένο {προαιρετικά}
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1½ lt ζωμό λαχανικών(εγώ έβαλα 2 κύβους knorr σε 1μιση λίτρο νερό)
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
Ετοιμάζετε
τη σούπα: Ξύστε τα καρότα,
καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τα όλα
σε χοντρά κομμάτια πάχους περίπου 2
εκατ.
Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα, την πατάτα, τον ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού. Αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μόλις αρχίζει να βράζει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο πιο χαμηλό, σκεπάζετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα καρότα να είναι πολύ τρυφερά.
Χρησιμοποιώντας ένα φορητό πολτοποιητή, κάνετε μέσα στην κατσαρόλα τη σούπα πουρέ (αν την βάλετε σε μπλέντερ/μίξερ κλειστό, αφήστε την κάπως να κρυώσει). Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι πηχτή, αραιώστε την με λίγο νερό ή ζωμό όταν είναι να τη σερβίρετε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα, την πατάτα, τον ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού. Αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μόλις αρχίζει να βράζει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο πιο χαμηλό, σκεπάζετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα καρότα να είναι πολύ τρυφερά.
Χρησιμοποιώντας ένα φορητό πολτοποιητή, κάνετε μέσα στην κατσαρόλα τη σούπα πουρέ (αν την βάλετε σε μπλέντερ/μίξερ κλειστό, αφήστε την κάπως να κρυώσει). Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι πηχτή, αραιώστε την με λίγο νερό ή ζωμό όταν είναι να τη σερβίρετε.
Για να τη σερβίρετε σε ένα πιάτο θα βάλετε μια γενναία κουταλιά γιαούρτι και από πάνω θα ρίξετε λίγη σούπα.Στη συνέχεια απολαύστε!
Σημείωση: Μη φοβηθείτε αν είναι αραιή η υφή της όταν ετοιμαστεί μέχρι να έχει έρθει η ώρα του σερβιρίσματος θα χει πήξει.Την ώρα που θα ναι να σερβίρετε θα δείτε την υφή της και αν χρειαστεί θα την αραιώσετε με ελάχιστο νερό ή ελάχιστη κρέμα γάλακτος!
Φώτο και συνταγή από το pandespani.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου