Μαριναρισμένο ψαρονέφρι με ψητά λαχανικά

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να σας μιλήσω για ένα δύσκολο υλικό...Γιατί όμως είναι δύσκολο?Διότι προορίζεται για ένα ωραίο ρομαντικό δείπνο κι όχι για μια ολόκληρη οικογένεια , άντε το πολύ για 4 άτομα...!Επίσης ο χρόνος ψησίματος είναι ελάχιστος κάνοντας μας να νιώθουμε ανασφαλείς στο εαν έχει ψηθεί σωστά!Το υλικό για το οποίο μιλάω εαν δεν έχετε ήδη καταλάβει είναι το ψαρονέφρι κι όπως  αντιλαμβάνεστε είναι φίνο , εκλεπτυσμένο  κι έτσι θέλει προσοχή να μη παραψηθεί και  έτσι προορίζεται για ιδιαίτερες περιστάσεις...Μάλιστα όταν πήγα να το αγοράσω από τον κρεοπώλη σάστισε...!Μου έφερε ένα τρυφερό κομμάτι κρέας από μέσα από το ψυγείο και η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα "ΠΩ  ΠΩ ΠΩ θα χρειαστεί να το χρυσοπληρώσω..."Τελικά όμως δε χρειάστηκε...Η τιμή του  είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα κρεατικά απλά μιλάμε μικρότερη ποσότητα αλλά και πάλι πρόκειται  για καθαρό κρέας ...!Η συνταγή που θα σας δώσω όπως και η φωτογραφία  για να είμαι σωστή όπως κάνω πάντα είναι της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου και θα σας πω εγώ τις αλλαγές που έκανα.
Τέλος να σας πω ότι σας δίνεται και μια συνταγή για λαχανικά μαριναρισμένα που τρώγονται είτε ως συνοδευτικό είτε μόνα τους ως ωραίο βραδινό!



Υλικά Συνταγής

  • 800 γραμμ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
          • Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εγώ εαν θέλετε να δοκιμάσετε και τη δική μου εκδοχή  για να το θυμάστε και πιο εύκολα βάζω 3κ.σ. λάδι και όλα τα υπόλοιπα από 1κ.σ.(μουστάρδα , βαλσάμικο , μέλι) .Αυτή είναι μια δόση  με την οποία μαρινάρω  κρέας ή λαχανικά  ή τη χρησιμοποιώ ως dressing σε σαλάτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση  διπλασίασα τη δόση γιατί ήταν 2 κομμάτια και ήθελα να ποτίσουν σαλτσούλα!
          • Για τα ψητά λαχανικά
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 6 ασπρομανίταρα μεγάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα
Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με πιρούνι να ενωθούν. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ. Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω. Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.

Για τα ψητά λαχανικά
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση κι όλα μαζί τα βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε από πάνω τις  μαριναρισμένες φέτες ψαρονέφρι  και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 35΄-40΄.

Τips
Αυτή η συνταγή με κάνε να νιώσω και σιγουριά ότι θα ψηθεί καλά το κρέας μου γιατί  ότι βάζεις  σε αντιστάσεις και  μάλιστα στους 180 σιγοψήνεται ωραία!
Tέλος να ξέρετε ότι βάζουμε μόνο τις μαριναρισμένες φέτες ψαρονέφρι για ψήσιμο , δε παίρνουμε και το ζουμάκι που τις μαρινάραμε γιατί σε αυτό το ζουμάκι είχαμε βάλει άψητο κρέας και όπως και να το κάνουμε δεν είναι υγιεινό .Έχουν αναπτυχθεί μικρόβια.Άρα με το πιρούνι πιάνουμε και βάζουμε κάθε φέτα από το κρέας, που έχει μαλακώσει από τη μαρινάδα, στο ταψί μας για ψήσιμο!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις