Mακαρονάδα σε μια κατσαρόλα....!
Πως θα σας φαινόταν ένα ωραίο μεσημεράκι γυρνώντας από τη δουλειά κατάκοποποι να είχατε τη δυνατότητα να φτιάξετε μαι μακαρονάδα σε 10 λεπτά?Ακατόρθωτο...?Κι όμως δεν είναι .Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή με μακαρονάκια που όσο αυτά βράζουν ετοιμάζεται στην ίδια κατσαρόλα και η σάλτσα τους...!Τέλειο?Πάμε να τη δούμε....
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
- 2 κλωναράκια βασιλικό (και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα)
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5 φλιτζ. νερό περίπου (να καλύπτεται δηλαδή το μακαρόνι ίσα ίσα)
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το λιγκουίνι, τις
ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το
κόκκινο πιπέρι, τον βασιλικό, το λάδι,
τα το αλάτι, το πιπέρι, και το νερό σε
μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να
βράσουν σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε το
μείγμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι
ζυμαρικά να γίνουν al dente και το νερό να
έχει σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 9 λεπτά).
Εάν έχει πέσει πολύ νερό το αφαιρούμε όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια εάν πάλι είναι λίγο απλά προσθέτουμε εως ότου ετοιμαστούν .Αλατοπιπερώνουμε με αλάτι και πιπέρι
και γαρνίρετε με βασιλικό. Σερβίρουμε
με λάδι και παρμεζάνα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου