Υπέροχα κεφτεδάκια...!
Ωραία τα λαχανικά δε λέω...Ήρθε η ώρα όμως και για λίγο κρεατάκι και πιο συγκεκριμένα για υπέροχα κεφτεδάκια...!Το μυστικό λοιπόν για ωραία κεφτεδάκια θα σας το αποκαλύψω παρακάτω δίνοντας σας τη συνταγή και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε...!
Πάμε να δούμε?
Τρίβουμε και τη ντομάτα, σπάμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30΄.
Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τους πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Πάμε να δούμε?
Υλικά Συνταγής
- 800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ώριμη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 3 κ.σ. OYZO (δίνει τέλεια γεύση)
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Υπέροχο μυστικό το ούζο πιστέψτε με!Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψωμί μουσκεμένο και τριμμένο. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη.Τρίβουμε και τη ντομάτα, σπάμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30΄.
Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τους πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Συνταγή και φώτο
www.argiro.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου