Μια συνταγή που μυρίζει θάλασσα...!




Προχθές δοκίμασα να φτιάξω  μια συνταγή αξιοποιώντας αποκλειστικά ότι είχα στο σπίτι κι έτσι προέκυψε αυτό εδώ το πιάτο που είναι τόσο καλοκαιρινό και βγήκε τόσο ανάλαφρο...! Πρόκειται για μακαρονάδα  με  ... τόνο!!Ξέρω ότι για να μύριζε πραγματικά θάλασσα το φαγητό μου, έπρεπε ο τόνος να είναι φρέσκος αλλά χρειάζεται να είμαστε και λίγο πρακτικοί και να αξιοποιήσουμε και τη κονσέρβα που είναι στο ντουλάπι μας!Όπως και να χει είναι ένα πιάτο που ταιριάζει απόλυτα σε αυτές τις καλοκαιρινές μέρες που διανύουμε!

Υλικά για 2-4 άτομα (ή δυο καλοφαγάδες)

350 γρ. σπαγγέτι
1 συσκευασία  τόνο σε κονσέρβα ή ιδανικά στο γυάλινο βαζάκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
3-4 ασπρομανίταρα
1 κ.σ. κάππαρη
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομματάκια
1 συσκευασία pummaro τριμμένη ντομάτα
1 κ.γ. ζάχαρη
5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε ένα μεγαλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά.
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο,τα μανιτάρια και  το μπούκοβο. Συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα αλλά και τη συσκευασία pummaro ,τη ζάχαρη, το αλάτι και μαγειρεύουμε για 10  περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 4 κ.σ. νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και μόλις ψηθεί η ντομάτα και δέσει η σάλτσα κλείνουμε το μάτι και  ρίχνουμε τον τόνο θρυματισμένο σε μεγάλες μπουκιές και τη κάππαρη (αυτά δίνουν μεσογειακό τόνο στο φαγητό μας). Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα, δεν χρειάζεται να τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η σάλτσα. Μόλις δέσει, ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Τips
Ρίξτε από πάνω λίγη θρυμματισμένη φέτα ...θα με θυμηθείτε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις