Μια συνταγή που σου κλείνει το μάτι!



Πολλές φορές μια συνταγή μας κλείνει το μάτι σα να μας προκαλεί να μπούμε στη κουζίνα και να τη δοκιμάσουμε...Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αυγά μάτια εξού και το λογοπαίγνιο ...!Μη φαντάζεστε όμως τα αυγά σε μπόλικο λάδι με φουλ λιπαρά ίσα ίσα που εγώ θα σας προτείνω μια ιδιαίτερη παραλλαγή πιο light του συγκεκριμένου φαγητού.Πάμε να τη δούμε?

Υλικά:
2 αυγά
2 ντομάτες μικρές ώριμες στον τρίφτη
1 συσκευασία pummaro τριμμένης ντομάτας
 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι
Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:
1. Προσθέτε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά στο τηγάνι.Ρίχνετε και τη  συσκευασία pummaro. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν και να “σφίξει” λίγο το μείγμα.
2. Σπάστε τα αυγά, καπακώσετε το τηγάνι και αφήστε το σε σιγανή φωτιά 5 εως 10 λεπτά ανάλογα πως θέλετε εσείς ψημένα τα αυγά.Εντωμεταξύ ρίχνετε λίγο από τη κόκκινη σάλτσα στους κρόκους χωρίς να τους πειράξετε και αυτοί ψήνονται.
3. Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, βασιλικό και πιπέρι.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί!

Tips
Εννοείται ότι μπορείτε να ρίξετε και λίγο λουκάνικο ή ακόμα και παστουρμά στη κόκκινη σάλτσα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις