Μοσχαράκι λεμονάτο

Καλοκαιράκι πλέον κι έτσι χθες έχοντας μοσχαράκι στο ψυγείο σκέφτηκα να το κάνω λίγο πιο ελαφρύ να αποφύγω δηλαδή  να το κάνω κοκκινιστό όπως το συνηθίζουμε το χειμώνα.Πολύτιμες συμβουλές γι αυτό μου το εγχείρημα πήρα από τη πεθερά μου που ειδικά στο μοσχαράκι είναι ...μανούλα...!Παρακάτω δίνοντας σας τα βήματα παρασκευής του φαγητού θα σας πω και τα μυστικά ..!Πάμε λοιπόν να δούμε  τη συνταγή.



Υλικά (για 2-3 πιάτα)

400 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
χυμό απο 1 μέτριο πορτοκάλι (ναι μεν είναι λεμονάτο αλλά θέλει και το πορτοκάλι)
1 ποτήρι λευκό κρασί
4ποτήρια νερό
1-1,5 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι κορν φλάουερ
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μοσχαράκι περασμένο από αλεύρι (για να θωρακιστεί ώστε να μαλακώσει από μέσα) στη κατσαρόλα και το γυρνάμε συνεχώς να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά περίπου. 
Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.  Τώρα προσθέτουμε τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και συμπληρώνουμε 4 περίπου ποτήρια ζεστό νερό να καλύψει όλα τα λαχανικά και το κρέας. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα.
Βράζουμε από ότι μου αποκάλυψαν για 1 ολόκληρη ώρα στη χύτρα έχοντας το μάτι στο 5!!! Τσεκάρω ανά διαστήματα μήπως το νερό λιγοστεύει.Γενικά να ξέρετε  βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατεβάζουμε τη χύτρα από το μάτι και στύβουμε τα λεμόνια και το πορτοκάλι σε μια κούπα, στην οποία προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε να μην υπάρχουν σβώλοι. Ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε το χυμό με το κορν φλάουερ , κλείνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά ή όσο χρειαστεί έστω χωρίς να έχετε κλείσει τη χύτρα μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι  και να φύγουν τα νερά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι (που δε νομίζω)  όταν ανοίξουμε τη χύτρα.Είναι υπέροχο δοκιμάστε το σύντομα!!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις