Τυροκροκέτες...!
Τυροκροκέτες |
Προσπαθώντας να φτιάξω ωραία και υγιεινά σνακ και για εμάς αλλά και για την κόρη μας την Εύη προέκυψε αυτή εδώ η πανεύκολη συνταγή που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε!Καταρχάς να σας πω ότι πρόκειται για λαχταριστές τυροκροκέτες βασικό υλικό των οποίων είναι ο ανθότυρος και το πιο σημαντικό ψήνονται στον φούρνο...!
Θα χρειαστούμε
1 κιλό ανθότυρο φρέσκο
200 γρ φέτα τριμμένη
2 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
3κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τον ανθότυρο και τον ανακατεύουμε με τη φέτα.Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το δυόσμο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι όσο χρειάζεται ώστε να πλάθεται η ζύμη μας άνετα και να μη κολλάει στα χέρια .Εφόσον γίνει αυτό σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια ,τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ταψί και πιέζουμε λίγο το κάθε μπαλάκι ώστε να απλωθεί.Μη τα βάλετε πολύ κοντά γιατί θα φουσκώσουν.Ψήνονται στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρει να ροδοκοκκινίσουν!Γίνονται αφράτα, ιδανικά για κάθε περίσταση της μέρας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου