Ατομική pizza!!!


Πιστεύω όλοι μας ακόμα κι αν δεν είμαστε Ιταλοί αγαπάμε τη pizza ...Eίναι τόσο λαχταριστή  ειδικά και με τις τόσες παραλλαγές που έχει που κανείς δε μπορεί να αντισταθεί!Πολλοί από εμάς την έχουμε συνδυάσει με τη παρακολούθηση αθλητικών αγώνων ή απλά τη μάζωξη με φίλους!Πλέον pizza βρίσκεις παντού ακόμη και σε κομμάτια κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο να πεις όχι!Τι γίνεται όμως εαν είσαι βράδυ σπίτι και θέλεις οπωσδήποτε να φας ή αν απλά έχουν έρθει φίλοι και δε ξέρεις τι να τους κεράσεις?Θα παραγγείλεις ?Κι όμως...Γιατί να το κάνεις ?Από τη στιγμή που όλα σου τα υλικά για να φτιάξεις τη δική σου pizza είναι στη διαθεσή σου?Δεν εννοώ βέβαια να αρχίσει να ζυμώνεις γιατί φυσικά δεν είναι καθόλου πρακτικό ούτε βέβαια θα προτείνω τις έτοιμες βάσεις pizza που είναι τόσο φουσκωτές ...Συνιστώ λοιπόν να έχετε πάντα στη κατάψυξή σας πίτες σουβλακιού..Είναι πραγματικά ιδανικές για να αποτελέσουν τη βάση της pizza σας !


Πάμε να δούμε πως?

Θα χρειαστούμε
Για 4 ατομικές πίτσες 
4 πίτες σουβλακιού
4 φέτες τυρί 
4 φέτες αλλαντικά
300 -500 γρ τυρί τριμμένο gouda
1μικρό κουτάκι pummaro τριμμένης ντομάτας
ελαιόλαδο 
μυρωδικά (αποξηραμένη ρίγανη , θρούμπι, φρέσκος βασιλικός)
αλάτι , πιπέρι
προαιρετικά πιπεριά και μανιτάρια 

Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτα ντομάτας ανακατεύοντας απλά το pummaro με  λίγο ελαιόλαδο  , αλάτι , πιπέρι και  τα αποξηραμένα μυρωδικά .Τη βάζουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε τις πίτες σουβλακιού σε λαδόκολλα στο ταψί.
  • Βάζουμε σε κάθε πίτα 2- 3 κουταλιές από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και απλώνουμε .Δε χρειάζονται παραπάνω κουταλιές.
  • Σε αυτή τη φάση εαν θέλουμε βάζουμε πάνω από τη σάλτσα κομματάκια πιπεριάς και φέτες από μανιτάρια .
  • Ήρθε τώρα η σειρά για τις φέτες των τυριών και των αλλαντικών , κόβετε σε  μικρότερα κομμάτια το τυρί και το αλλαντικό της προτίμησής σας και τα προσθέτετε από πάνω .
  • Τέλος ρίχνετε τυρί τριμμένο και φρέσκο βασιλικό.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο! 
Σερβίρετε έτσι ή κομμένη σε κομμάτια !Καλή απόλαυση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις