Finger food να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

ΦΩΛΙΕΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΦΩΛΙΕΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΜΠΕΙΚΟΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
2 ΦΥΛΛΑ ΚΟΥΡΟΥ
200 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
2 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
150 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 ΑΒΓΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το μπέικον, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, το κολοκυθάκι, το τριμμένο καρότο, το θυμάρι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Βουτυρώνουμε τις αντικολλητικές ατομικές φόρμες με ένα πινέλο.
Κόβουμε με τη βοήθεια ενός μπολ σε στρογγυλό σχήμα, το φύλλο κουρού και απλώνουμε τα κομμάτια του φύλλου στα φορμάκια.
Για τη γέμιση προσθέτουμε στο μπολ με τα σωταρισμένα λαχανικά, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το αβγό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις φωλιές κουρού και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 20-24 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και η γέμιση.
Όταν οι φωλιές είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν πριν τις ξεφορμάρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις