Το απόλυτο cheese cake!


Δε το πίστευα αυτό το πράγμα μέχρι που έτυχε και σε μένα... Ποιο πράγμα θα μου πείτε... Ότι ένα γλυκό που δεν έχει σοκολάτα και μάλιστα είναι ξινούτσικο θα μου άρεσε τόσο πολύ!!!!Πραγματικά το cheese cake ως γλυκό είναι θα έλεγα είναι το ιδανικό !Ελαφρύ,γευστικό συνδυάζει τόσες γεύσεις όπως του  βουτύρου ,του μπισκότου ,μιας απαλής άσπρης  κρέμας και φυσικά  μαρμελάδας....! Θέλετε κάτι άλλο; Πολλοί θα μου πείτε σοκολάτα ....Μην αγχώνεστε ,οι αναρτήσεις μου δε σταματούν εδώ άρα πολύ σύντομα θα μιλάμε και για ένα chesse cake σοκολάτας γι αυτούς που δε κατάφερα να πείσω.....!!!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση

  • 250 gr digestive (1 πακέτο)
  • 125 gr βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 1 φακελάκι ζελέ ανανά
  • 1  συσκευασία τυρί κρέμα 
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Για το γαρνίρισμα

  • 1 συσκευασία  μαρμελάδα βύσσινο

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου  .Τα απλώνουμε στη βάση ενός μέτριου ταψιού ή μιας στρογγυλής φόρμας. 
  2. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες(το βάζω δηλαδή σε ένα ζεστό ποτήριο νερό) και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει , όταν έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα.Θέλει καλό ανακάτεμα όχι απαραίτητα με μίξερ.Όταν το μείγμα είναι λείο= ,  το περιχύνουμε πάνω απο τα μπισκότα με τα οποία έχουμε κάνει μια λεπτή στρώση στη βάση του ταψιού.
  3. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο κι όταν έχει παγώσει καλά αλοίφουμε το γλυκό μας από πάνω με τη μαρμελάδα που θα την έχουμε ήδη ανακατέψει με 2- 3 κουταλιές νερό.
Καλή επιτυχία!!!


 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις