Η διπλή όψη του νομίσματος...!

Σήμερα θα μιλήσουμε γι αυτό που λέμε διπλή όψη του νομίσματος ...!Κάθε νόμισμα ως γνωστόν έχει 2 όψεις ...Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το κέικ που θα δούμε σήμερα...Όλοι μας ξέρουμε το  κέικ ως  ένα ωραίο γλύκιμα που συντροφεύει μάλιστα κι όλες τις ώρες της ημέρας.Σήμερα όμως πέρα από τη γλυκιά εκδοχή  θα σας προτείνω να  δοκιμάστε και  την αλμυρή του παραλλαγή !Πώς γίνεται αυτό?Θα δούμε παρακάτω...



Το πιο εύκολο και ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού!              Εύκολο και λαχταριστό αλμυρό κέικ!


Ας ξεκινήσουμε απ τη γλυκιά εκδοχή

Υλικά

2 κούπες φαρίνα

1 κούπα ζάχαρη

3 αυγά

1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 φακελάκι baking powder (ή τρεις κουταλιές του γλυκού)

1 βανίλια

Εκτέλεση

Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ (προτιμάω μιας χρήσεως).

Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για  45 λεπτά περίπου.Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός άρα δοκμάστε να βάλετε ένα μαχαίρι  στο κέικ στα 45 λεπτά ψησίματος κι αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.Αλλιώς θέλει 5 - 10 λεπτά ακόμα!

Όταν κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και το αχνίζουμε!  

Πάμε και για την αλμυρή εκδοχή τώρα

Ένα εύκολο, αφράτο, λαχταριστό κέικ που  αποτελεί μια πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο σνακ για τα παιδιά, ή ακόμη και για κολατσιό στο σχολείο!

Υλικά 

200 γρ. αλεύρι φαρίνα

200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

200 γρ. γιαούρτι

4 αυγά

1 φλιτζάνι τυρί φέτα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.

Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.

Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι .

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.


Συνταγές και φώτο
www.imommy.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις