Σουφλέ ζυμαρικών και τα μυστικά του!!!

Σουφλέ ζυμαρικών...Ξέρω ξέρω ...Η λέξη σουφλέ θα λέγαμε ότι είναι παράτυπη γιατί κανονικά περιέχει αυγό κάτι που η συνταγή μου δεν έχει αλλά πως μπορούμε να πούμε διαφορετικά εκείνα τα μακαρόνια που αργοψήνονται στο φούρνο και κάνουν μια υπέροχη κρούστα με αυτά τα κίτρινα τυριά ...?Για εμένα η λέξη σουφλέ είναι η ιδανική...






Χρειάζεται όμως να σας πω κάποια tips προτού σας δώσω τη συνταγή στην οποία έχω καταλήξει.Αρχικά να σας πω ότι πρόκειται για ένα φαγητό με πολλά λιπαρά και όπως καταλαβαίνετε θα χρειαστούμε και τυριά και κρέμα γάλακτος με full λιπαρά όχι light.Θα μου πείτε τώρα..Μα καλά για νέο μας το λες ?Εαν είναι το φαγητό γεμάτο λιπαρά θα ναι μούρλια .Κι όμως πόσοι από εμάς προσπαθούμε να το κάνουμε light και βάζουμε τυριά  άνοστα στην ουσία ενώ κάποιοι άλλοι βάζουν γάλα εβαπορέ.Όλες αυτές λοιπόν οι προσθαφαιρέσεις χαλάνε ένα φαγητό που χρειάζεται συγκεκριμένα υλικά για να πετύχει...Ακόμη και το ζυμαρικό θα θέλα ιδανικά να είναι ταλιατέλες που έχουν αυγό κι έτσι πλούσια γεύση.Εαν θέλετε μόνο η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι light μη την αντικαταστήσετε όμως με κάτι άλλο.Επίσης να ξέρετε ότι χρειάζεται να προετοιμάσουμε το φαγητό μας σε στρώσεις δηλαδή να βάλουμε πρώτα τα μισά ζυμαρικά  στο ταψί με τα μισά υλικά και τη μια κρέμα γάλακτος και από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με την άλλη  κρέμα γάλακτος.Συνήθως λόγω βιασύνης πολλοί από εμας βάζουμε όλα  τα μακαρόνια στο ταψί και από πάνω τα τυριά και τη κρέμα και ανακατεύουμε ...Κι όμως δεν είναι το ίδιο...!Τέλος προσέξτε το χρόνο ψησίματος ...Βλέπετε και παρακάτω ότι  προτιμάω έναν αργό χρόνο ψησίματος σε λίγους βαθμούς...!Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή?


Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 350 γραμμάρια gouda τριμμένο
  • 100 γραμμάρια regato τριμμένο
  • 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
  • 2 κρέμες γάλακτος  
Εκτέλεση

Σπέσιαλ ζυμαρικά με τυρί στο φούρνο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση με μισή κουταλιά αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις ταλιατέλες .Τις ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα,στραγγίζουμε το νερό, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.

Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μισά μακαρόνια  με το  μισό μείγμα τυριών και μπέικον.Περιχύνουμε τα μακαρόνια μας με τη μια κρέμα γάλακτος και επαναλαβάνουμε τη διαδικασία.Εαν θέλετε ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω- κάτω το λιγότερο για 20 λεπτά αλλιώς για μισή ώρα περίπου μέχρι να κάνει κρούστα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις