Κεμπάπ κοτόπουλο
Έχοντας καταφέρει να ξυπνήσω πριν από τους υπόλοιπους της παρέας τρέχω σα τρελή στον υπολογιστή για να αναρτήσω μια συνταγή που όχι μόνο λόγω Σαββάτου αλλά και λόγω της ευκολίας της θα σας παρακινήσει να τη φτιάξετε!Σάββατο σήμερα λοιπόν και είτε θέλουμε να μπούμε στη κουζίνα μας να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο αφού καθημερινές δε προλαβαίνουμε είτε ετοιμαζόμαστε για βραδινά τραπεζώματα!!!Όπως και να χει σκοπός μας σίγουρα είναι να κάνουμε κάτι εύκολο και φυσικά γευστικό ....έχετε λοιπόν σκεφτεί τα κεμπάπ?Ξέρω ξέρω μόνο που τα ακούτε φαντάζεστε κάτι βαρύ ( και ασήκωτο) δεν είναι όμως ειδικά αν τα κεμπάπ μας γίνουν με κοτόπουλο!!!
Πάμε λοιπόν...!
Πάμε λοιπόν...!
- 1200 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
- 4 φέτες ψωμί του τοστ (όχι μουσκεμένες), τριμμένες στο μούλ (το θερωρώ πού πρακτικό γιατί όλοι έχουμε ψωμί του τοστ ενώ λίγοι κανονικό ψωμί)
- 2 μεγάλα αυγά
- 2-3 κουταλιές μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα γιαουρτιού. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Για τα κεμπάπ, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, αλλά παράλληλα να διατηρεί το σχήμα της όταν πλάθεται.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε 20-22 μεγαλούτσικα κεμπάπ, εάν θέλετε τα περνάτε κι από ξυλάκια για σουβλάκια και τα αραδιάζετε στο ταψί. Τα ψήνουμε για 45-50’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Συνοδεύουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα γιαουρτιού και φυσικά αράβικες πίτες !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου