Καρμπονάρα...νηστίσιμη!
Μία μακαρονάδα της τελευταίας στιγμής ...Πόσες φόρες έχουμε πει αυτή τη φράση όταν σκεφτόμαστε τι θα φτιάξουμε σήμερα για να φάμε!Μόνο που αυτή η μακαρονάδα για την οποία μιλάω είναι νηστίσιμη! Εννοείται ότι αν αντικαταστήσουμε τα υλικά με αυτά που είναι ζωικής προελεύσεως τότε μιλάμε και για μία αρτήσιμη συνταγή!Σε αυτή τη περίπτωση όμως μη ξεχάσετε το μπέικον! Γιαμ γιαμ ...!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 πακέτο μακαρόνια
- 1 1/2 κούπα φυτική κρέμα
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό
- 200γρ. μανιτάρια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- Λίγο λάδι
- Φυτικό τυρί τριμμένο(το βρίσκουμε και στο σούπερ μάρκετ και στα βιολογικά)
Πως το κάνουμε:
- Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
- Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζω το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνω σε μια κατσαρόλα την κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζω μέχρι να πήξει ελαφριά.
- Προσθέτω τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύω.
- Τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό. Ρίχνω την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά να πάει παντού.
- Τα σερβίρω και ρίχνω από πάνω φυτικό τυρί τριμμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο τυρί μέσα στην σάλτσα όσο βράζει. Επίσης μπορούμε να βάλουμε και λίγη πράσινη πιπεριά. Αν βάλουμε πιπεριά την τσιγαρίζουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Πηγή:www.poimin.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου