Άλαδο γιουβέτσι με μανιτάρια
Οδεύοντας προς το τέλος της Σαρακοστής μια συνταγούλα κι από εμένα άλαδη αυτή τη φορά...Γιουβέτσι με μανιτάρια!
Θα χρειαστούμε
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
2 φλιτζάνια τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
3 ώριμες ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά τις σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Λίγο αποξηραμένο θρούμπι ή θυμάρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο νεράκι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία σιγά σιγά ανακατεύοντας για 10 λεπτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις ψιλοτριμμένες φρέσκες ντομάτες , 1/2 ποτήρι νερό ,το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πάντα.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια χλιαρό νερό μέσα στο οποίο σε ένα από αυτά έχουμε διαλύσει την μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ. Τοποθετούμε το φαγητό στο φούρνο και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά να είναι μελάτο [Αν είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό στα 5 λεπτά ψησίματος].Κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο μέσα .Όταν ειναι να σερβίρουμε το φαγητό μας προσθέτουμε το αποξηραμένο μυρωδικό το οποίο δίνει έξτρα γεύση σε αυτό το απλό πιάτο .
Καλή όρεξη!
Σημείωση
Πάντα ο χρόνος ψησίματος σε ζυμαρικά είναι 15 λεπτά και αμέσως χρειάζεται κλείσιμο φούρνου για να είναι το φαγητό μας μελάτο.
2 φλιτζάνια τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
3 ώριμες ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά τις σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Λίγο αποξηραμένο θρούμπι ή θυμάρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο νεράκι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία σιγά σιγά ανακατεύοντας για 10 λεπτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις ψιλοτριμμένες φρέσκες ντομάτες , 1/2 ποτήρι νερό ,το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πάντα.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια χλιαρό νερό μέσα στο οποίο σε ένα από αυτά έχουμε διαλύσει την μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ. Τοποθετούμε το φαγητό στο φούρνο και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά να είναι μελάτο [Αν είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό στα 5 λεπτά ψησίματος].Κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο μέσα .Όταν ειναι να σερβίρουμε το φαγητό μας προσθέτουμε το αποξηραμένο μυρωδικό το οποίο δίνει έξτρα γεύση σε αυτό το απλό πιάτο .
Καλή όρεξη!
Σημείωση
Πάντα ο χρόνος ψησίματος σε ζυμαρικά είναι 15 λεπτά και αμέσως χρειάζεται κλείσιμο φούρνου για να είναι το φαγητό μας μελάτο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου