Μελωμένες πατάτες φούρνου



Υπέροχες μελωμένες πατάτες που τρώγονται και μόνες τους αλλά κι ως συνοδευτικό για διάφορα ψητά ή κρεατικά...!Ακόμη σερβίρονται και σε επίσημο τραπέζι βγάζοντας μας ασπροπρόσωπους!!Να τις τολμήσετε!!!

Υλικά συνταγής

  • Πατάτες για να γεμίσετε το ταψί του φούρνου
  • Χυμό 4 πορτοκαλιών
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες [κυδωνάτες ή κυβάκια], τις  βράζουμε  για δέκα λεπτά αφού έχει κοχλάσει το νερό.Αν θελουμε παίρνουμε και πατατούλες baby και τις βάζουμε ολόκληρες. Τις τοποθετούμε μετά που τις βράσουμε στο ταψί του φούρνου.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς  επάνω-κάτω.
  3. Βάζουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει ερμητικά [π.χ. απο μαρμελάδα] όλα τα πιο πάνω υλικά,-το χυμό από τα 2 πορτοκάλια μόνο- και ανακινούμε έντονα το βαζάκι σαν σέικερ για αρκετή ώρα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός και να λιώσει καλά το μέλι.
  4. Μετά περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες που ήδη έχουμε τοποθετήσει στο ταψί, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού [καθόλου νερό].
  5. Τοποθετούμε το φαγητό στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις