Μελωμένες πατάτες φούρνου
Υπέροχες
μελωμένες πατάτες που τρώγονται και μόνες τους αλλά κι ως συνοδευτικό
για διάφορα ψητά ή κρεατικά...!Ακόμη σερβίρονται και σε επίσημο τραπέζι
βγάζοντας μας ασπροπρόσωπους!!Να τις τολμήσετε!!!
Υλικά συνταγής
- Πατάτες για να γεμίσετε το ταψί του φούρνου
- Χυμό 4 πορτοκαλιών
- Χυμό 1 λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες [κυδωνάτες ή κυβάκια], τις βράζουμε για δέκα λεπτά αφού έχει κοχλάσει το νερό.Αν θελουμε παίρνουμε και πατατούλες baby και τις βάζουμε ολόκληρες. Τις τοποθετούμε μετά που τις βράσουμε στο ταψί του φούρνου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς επάνω-κάτω.
- Βάζουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει ερμητικά [π.χ. απο μαρμελάδα] όλα τα πιο πάνω υλικά,-το χυμό από τα 2 πορτοκάλια μόνο- και ανακινούμε έντονα το βαζάκι σαν σέικερ για αρκετή ώρα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός και να λιώσει καλά το μέλι.
- Μετά περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες που ήδη έχουμε τοποθετήσει στο ταψί, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού [καθόλου νερό].
- Τοποθετούμε το φαγητό στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου