Νηστίσιμες κρέπες
Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν έχει κι αυτή νοστιμιές; Κυριακή απόγευμα πλησιάζει και όλοι μας λαχταράμε να φάμε ένα γλυκάκι ,ακόμα κι αν νηστεύουμε δε θα ναι καθόλου δύσκολο να απολαύσουμε ένα ωραίο γλυκό!!!Τι πιο ιδανικό λοιπόν από μία κρέπα στην οποία μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα ,φρούτα ακόμη και νηστίσιμη μερέντα που πουλιέται σε ένα οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ! Η συνταγή για τη ζύμη κρέπας έχει ως εξής :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά βάζοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1κ.σ. σπορέλαιο ,το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μία μεγαλη κουταλιά της ζύμης ώστε να καλύπτει τη βάση του τηγανιού.Περιμένουμε να ψηθεί απ τη μία πλευρά και γυρίζουμε κι από την άλλη!Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός ... Όταν θα ναι έτοιμες προσθέτουμε υλικά της επιλογής μας και απολαμβάνουμε!
Μη ξεχνάτε ότι δε χρειάζεται να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με επιπλέον θερμίδες και λιπαρά!Γι αυτό κι εγώ όποτε θέλω να κάνω κρέπες φτιάχνω αυτές και είναι μια χαρά!
- 3φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 1/2φλιτζάνια νερό
- 2κ.σ.ζάχαρη
- Λίγη κανέλα προαιρετικά
- 3/4 της σούπας αλάτι
- 4κ.γμπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά βάζοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1κ.σ. σπορέλαιο ,το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μία μεγαλη κουταλιά της ζύμης ώστε να καλύπτει τη βάση του τηγανιού.Περιμένουμε να ψηθεί απ τη μία πλευρά και γυρίζουμε κι από την άλλη!Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός ... Όταν θα ναι έτοιμες προσθέτουμε υλικά της επιλογής μας και απολαμβάνουμε!
Μη ξεχνάτε ότι δε χρειάζεται να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με επιπλέον θερμίδες και λιπαρά!Γι αυτό κι εγώ όποτε θέλω να κάνω κρέπες φτιάχνω αυτές και είναι μια χαρά!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου