Σπιτικά κρουασανάκια

Είναι δυνατόν ένα λαχταριστό Σαββατοκύριακο να μη ξεκινήσει αντίστοιχα με λαχταριστά κρουασανάκια φτιαγμένα απ τα χεράκια μας;Πάμε λοιπόν να δούμε μία συνταγή ιδανική για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας και για να έχουμε ένα ωραίο ξεκίνημα της μέρας κι όχι μόνο....


ΥΛΙΚΑ:
AdTech Ad
• 250 γρ. αλέυρι
• 10 γρ. baking powder
• μια πρέζα αλάτι
• 125 γρ. μαργαρίνη soft
• 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• μερέντα ή μαρμελάδα σφιχτή για τη γέμιση
• Αυγό για να τα αλείψουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ανακατεύουμε το γιαούρτι, μαργαρίνη, αλάτι, baking powder με το χέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει μαλακή κ εύπλαστη ζύμη.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
• Την ανοίγουμε σε κύκλο και με μαχαίρι την κόβουμε σε 8 κομμάτια πάνω στα οποία βάζουμε μια κουταλιά μερέντα η μαρμελάδα.
• Τυλίγουμε σε κρουασάν, από την φαρδιά πλευρά δηλαδή προς την γωνία.
• Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα (μεγάλη ανακάλυψη η λαδόκολλα που δεν λερώνει το ταψί)
• Αλείφουμε με το αυγό για να πάρουν ωραίο χρωματάκι και ψήνουμε για 20΄ περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.
Τα κρουασάν είναι έτοιμα για φάγωμα! Καλή σας όρεξη


Πηγή: http://www.mothersblog.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις