Κοτόπουλο με κάρυ

Μεγάλη πολυτέλεια ...Να σκέφτεσαι  τι θέλεις να κάνεις, κάτι που θα ήταν  δημιουργικό ,κάτι που να σου αρέσει αλλά να μη χρειάζεται να βγεις από το σπίτι ...Να χρειάζεται απλά να "μπεις" στον υπολογιστή σου και να αναρτήσεις μία συνταγή που σε έχει ξετρελάνει και ελπίζεις να αρέσει και σε άλλους !Μπορείς τελικά  να κάνεις ότι θες ,όπως το θες, αρκεί να το θες!!!  Σήμερα λοιπόν  θα αναρτήσω μία ιδιαίτερη συνταγή με κοτόπουλο. Εξάλλου δεν έμεινε και πολύ καιρός νηστείας  άρα είναι μία τέλεια ιδέα μόλις περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα να τη δοκιμάσετε!!!Όταν μιλάμε για κοτόπουλο και πιο συγκεκριμένα για φιλέτο κοτόπουλο  προσωπικά  το μυαλό μου πηγαίνει σε 2 εκδόχες του...Με μουστάρδα (σας έχω δώσει ήδη τη συνταγή) και διαφορετικά με κάρυ.Αξίζει να προσπαθήσετε  έστω τη μία από τις 2συνταγές είναι υπέροχη ιδέα και για καθημερινό πιάτο αλλά και για να υποδεχτείτε καλεσμένους σε τραπέζι. Όσο για το κάρυ μη σας φοβίζει το συγκεκριμένο μπαχαρικό, πραγματικά θεωρώ ότι έχει φτιαχτεί για να  "παντρεύεται " με το κοτόπουλο!


Υλικά συνταγής


  • 4 στήθη από κοτόπουλο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας αλεύρι (για να γίνει πηχτή η σάλτσα)
  • 1 κ. σούπας κάρυ
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα 
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι σε φέτες.

Ανακατεύουμε λίγο το κρεμμύδι μέσα στο λάδι, και ρίχνουμε αμέσως το κοτόπουλο. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Τότε χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε το κάρυ και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσοχή μην καεί το αλεύρι. Θέλει γρήγορες κινήσεις.

Το αλεύρι καβουρντίζεται σε δευτερόλεπτα.Όταν σοταριστεί ρίχνουμε τον ζωμό.

Ρίχνουμε  μετά την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να φέρουμε την πυκνότητα της σάλτσας εκεί που μας αρέσει.Θέλει χαμηλή φωτιά και που και που ίσως χρειάζεται να βάλουμε λίγο νεράκι ή κρέμα γάλακτος. Συγχρόνως ελέγχουμε το αλάτι  και το πιπέρι και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι, του πάει πολύ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Tips:Το κοτόπουλο για να σοταριστεί ωραία πρέπει να το βάζετε λίγο λίγο στο τηγάνι,εάν μπει όλο μαζί δε θα σοταριστεί απλά θα βράσει !Προσοχή!Εφόσον έχει θωρακιστεί κιόλας καλά θέλει 20λεπτά σε χαμηλή φωτιά ,το πολύ μισή ώρα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις