Mανιταροκεφτέδες γιαμ γιαμ

Μπορώ να πω ότι πάντα μου άρεσαν κάθε είδους κεφτέδες , είναι φοβερός ο τρόπος που μπορείς να τους συνδυάσεις κι έτσι κάθε φορά μπορείς να φας  κάτι διαφορετικό με  πρωτότυπους συνδυασμούς.Σήμερα λοιπόν η ανάρτηση μυρίζει κεφτέ αλλά όχι με κρέας αλλά με... μανιτάρι...!Πρωτότυπο ε?

 Αποτέλεσμα εικόνας για μανιταρι


Υλικά
  • 500γρ μανιτάρια λευκά
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρινάπ
  • λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
  • 1σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Εκτέλεση
  1. Σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τα ψιλοκόβετε.
  2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπωλ.
  3. Ρίχνετε κουταλιές σε καυτό λάδι και μόλις ψηθούν από τη μια πλευρά, αναποδογυρίζετε προσεκτικά με 2 πηρούνια.
Tips

Εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε λίγη φέτα ή λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο μέσα στους μανιταροκεφτέδες.
Επίσης συνδυάζονται ιδανικά με τορτίγιας ή οποιοδήποτε ψωμί προτιμάτε και άφθονα λαχανικά!!!


Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ. μανιτάρια, πορτομπέλο ή λευκά, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 1/2 - 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο μέχρι να απορροφήσουν εντελώς τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά.
  4. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τips
  • Αν τους τηγανίσουμε (αφού πρώτα τους αλευρώσουμε), θα γίνουν το ίδιο νόστιμοι αλλά και πιο τραγανοί.
  • Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μανιτάρια, αφού πρώτα τα μουλιάσουμε για περίπου 20 λεπτά. 
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/vegetables/article/558/manitarokeftedes/#sthash.DEd7EgWf.dpuf
Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ. μανιτάρια, πορτομπέλο ή λευκά, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 1/2 - 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο μέχρι να απορροφήσουν εντελώς τα υγρά τους.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά.
  4. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τips
  • Αν τους τηγανίσουμε (αφού πρώτα τους αλευρώσουμε), θα γίνουν το ίδιο νόστιμοι αλλά και πιο τραγανοί.
  • Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μανιτάρια, αφού πρώτα τα μουλιάσουμε για περίπου 20 λεπτά. 
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/vegetables/article/558/manitarokeftedes/#sthash.DEd7EgWf.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις