Burgers...αλλιώς!

Αχχχχ , υπάρχει άραγε κάποιος που να μη λατρεύει τα burger?Σε οποιαδήποτε εκδοχή τους...Με μπιφτέκι , με κοτομπουκιές , με ότι μπορεί κανείς να φανταστεί ή σχεδόν...Αφού σήμερα δε θα σας δώσω μια κλασική συνταγή αλλά  θα πρωτοτυπήσω βάζοντας στο δικό μου burger ...μανιτάρι...Ξέρω ξέρω , πάλι μανιτάρι θα χει το μενού ?Κι όμως πολλές φορές θέλω να φάω κάτι χορταστικό με λαχανικά κυρίως για βράδυ κι έτσι αυτή η επιθυμία με οδήγησε στα portobello burger ...Tι πιο χορταστικό από  κάτι  τέτοιο λοιπόν? Εξάλλου πολλοί νηστεύουν ενώ δεν είναι λίγοι κι αυτοί που δεν αγαπάνε το κρέας ιδιαίτερα.Για τους meat lovers ,όμως, ας δοκιμάσουν πρώτα τη συνταγή μου και μετά ας αντικαταστήσουν το portobello με ένα σπιτικό μπιφτεκάκι!


Συστατικά

  • 4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
  • 4 μανιτάρια portobello
  • 1/4 του φλιτζανιού μπαλσάμικο ξίδι
  • 2κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 4 φέτες τυρί
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • Μισό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Τρόπος μαγειρέματος              

  • Βάλτε τα μανιτάρια με την μαλακή πλευρά προς τα πάνω σε ένα ρηχό πυρίμαχο πιάτο ή ταψάκι
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ξίδι, τα ξερά μυρωδικά,τη μουστάρδα ,το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπερώστε
  • Περιχύστε με το μείγμα μπαλσάμικου τα μανιτάρια και άφηστε τα να σταθούν για 15 λεπτά, γυρίζοντας δύο φορές μέσα στο πιάτο να πιουν τα υγρά
  • Προθερμάντε το γκριλ του φούρνου και ψήστε τα μανιτάρια. Περάστε με τη μαρινάρα που σας έχει μείνει τα μανιτάρια όσο ψήνονται περίπου 10-15 λεπτά στους 180 
  • Λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο βάλτε από πάνω μια φέτα τυρί να λιώσει
  • Κόψτε τα ψωμάκια στα δύο και βάλτε στο καθένα από ένα φύλλο μαρουλιού, τα μανιτάρια με το λιωμένο τυρί και μια ροδέλα κρεμμύδι και ντομάτα
  • Καλή απόλαυση                                                                                                                                                                                                                                                                                           Προσοχή!Μη μου πλένετε τα μανιτάρια π ο τ έ!Θέλουν ένα καλό καθάρισμα με βρεγμένη πετσέτα κα απλά αφαιρείτε το πάνω μέρος σα να το ξεφλουδίζετε με ένα μαχαιράκι!Έτσι μένει ένα τρυφερό,κάτασπρο μανιτάρι χωρίς να χει τραβήξει νερά απ τα πλυσίματα που θα του κάναμε!

  • Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις