Σπανακόρυζο αλλιώς!!!


Πραγματικά υπάρχει το ενδεχόμενο να έχω χρησιμοποιήσει τη παραπάνω δικαιολογία για να αποφύγω το σπανακόρυζο!!!!Αυτό το φαγητό που πραγματικά δε καταλάβαινω πως κάποιος μπορεί να εμπνεύστηκε για να το φτιάξει....Θέλοντας λοιπόν να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το πιάτο ,που συνήθως γίνεται κοκκινιστό ,αποφάσισα να το φτιάξω διαφορετικά! Έτσι ουσιαστικά προέκυψε ένα ρυζότο με σπανάκι γι αυτό και το ονόμασα σπανακόρυζο αλλιώς...Σας δίνω λοιπόν τη συνταγή παρακάτω.

Υλικά

2 κούπες ρύζι arborio ( ειδικό για ρυζότο)
1000ml ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300g rσπανάκι
Μισό φλιτζανάκι του τσαγιού λευκό κρασί
2κ.σ. βούτυρο
5κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το  λευκό κρασί.Ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
  3. Ρίχνουμε λίγο -λίγο το ζωμό λαχανικών μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας (περίπου 1 τέταρτο)!
  4. Ωστόσο έχουμε σωτάρει ξεχωριστά το σπανάκι με λίγο λάδι μέχρι να μαραθεί και το προσθέτουμε στο ρύζι που έχει τραβήξει το ζωμό του.
  5. Εφόσον έχουμε προσθέσει στο ρύζι μας το σπανάκι αποσύρουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε το βούτυρο και τη παρμεζάνα και είναι έτοιμο!!!
Tips:
Προσοχή !!!Αυτό το ρυζότο φαίνεται χυλωμένο αλλά μέσα κρατάει λίγο, είναι πολύ ιδιαίτερο ρύζι. Υπολογίστε ότι θα είναι έτοιμο γύρω στα 20 λεπτά  και μπορεί να μη χρειαστεί όλο το ζωμό. Πάντα συνήθιζω να κάνω λίγο παραπάνω για να είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει!

Καλή σας απόλαυση!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις