Μπριζόλες με ντομάτα και πιπεριά
Λαχταριστή συνταγή η σημερινή...Πόσοι από εμάς άλλωστε δε λαχταράμε να φάμε μπριζόλες σαν αυτές στα κάρβουνα ? Γιατί για να ανάψουμε κάρβουνα λίγο δύσκολο...! Υπάρχει λοιπόν τρόπος να μη βάλουμε ψησταριά και να τις απολαύσουμε σαν να είχαν ψηστεί εκεί!
Οι μπριζόλες για τις οποίες μιλάω είναι στο φούρνο με ντομάτα και πιπεριά!
Οι μπριζόλες για τις οποίες μιλάω είναι στο φούρνο με ντομάτα και πιπεριά!
Τι χρειαζόμαστε:
- 5 χοιρινές μπριζόλες (1 - 1,2 κιλά)
- 1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ.τσαγιού νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2ντομάτες,2πιπεριές πράσινες
- 1σφηνάκι κρασί
- 1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Εκτός τα λαχανικά!
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βάζουμε πάνω απ τις μπριζόλες!
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου!
Περιχύστε τις μπριζόλες με λίγο επιπλέον κρασάκι το οποίο δίνει όλη τη νοστιμιά!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου