Έμπνευση απο το Ρακοδικείο....!

η εικόνα προφίλ του χρήστη Ρακοδικείο
Σάββατο βράδυ χθες , ενθουσιασμένοι με την άφιξη  αγαπημένων μας επισκεπτών θέλαμε να περάσουμε χρόνο μαζί τους και φυσικά να πάμε κάπου όλοι μαζί με φίλους μας ...Επιλέξαμε λοιπόν να πάμε  στο "Ρακοδικείο", ένα  καινούργιο στέκι στα Χανιά , που γνωρίζαμε από καιρό ότι ετοιμαζόταν αφού μας μιλούσε γι αυτό πολύ καλή μας φίλη   που γνωρίζει  κιόλας τους υπευθύνους .Εξάλλου ήμασταν πολύ περίεργοι και θέλαμε να δούμε πως θα είναι αυτό το καινούργιο μαγαζί!Από εκεί λοιπόν εμπνεύστηκα και για το τι θα αναρτήσω σήμερα .Να πω βέβαια προτού παραθέσω τη συνταγή  τις εντυπώσεις μου ,αφού στόχος μου σε αυτό το blog είναι και η γνωστοποίηση σε όλους επιλογών που μπορούν να έχουν για να περάσουν όμορφα.Πρόκειται λοιπόν για ένα ρακάδικο ουσιαστικά διαμορφωμένο σε 2 χώρους , εμείς ήμασταν περίπου 8  άτομα , γίναμε κάποια στιγμή και 10 και καθόμασταν πολύ άνετα. Μπορούσαμε κιόλας να συζητάμε  και να ακούμε ο ένας τον άλλο,κάτι που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο αλλού!Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν και το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές επιλογές για να διαλέξεις τι θα φας .Όταν μάλιστα υπάρχουν και τόσα πολλά άτομα καλό είναι να υπάρχει ποικιλία για να μπορέσεις να καλύψεις όλα τα γούστα . Η αλήθεια είναι πως ότι δοκιμάσαμε ακόμα και  τα θαλασσινά  ήταν ακριβώς στις γεύσεις μου ή για να το θέσω διαφορετικά ....Όλες οι γεύσεις ήταν τόσο γνώριμες...Ότι έτρωγες ήταν οικείο και ταυτόχρονα σα να το δοκίμαζες πρώτη φορά.Συνταγή λοιπόν που με ξετρέλανε;
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης! Η συνταγή που σας δίνω ανήκει στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και  πιστεύω ότι θα μοιάζουν πολύ με τους χθεσινούς!!!

Υλικά συνταγής


  • 5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ή ντοματάκια Σαντορίνης
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι για να μαραθούν απ’ την ντομάτα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, επίσης το τυρί, το αυγό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυμό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.


Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις