Μπριάμ το λαχταριστό....!

Μπριάμ... Ένα ωραίο φαγητό που θυμίζει κατά βάση  καλοκαίρι  αφού πρόκειται  για  σιγοψημένα μυρωδάτα λαχανικά   που ειδικά το καλοκαίρι τα βρίσκουμε σε αφθονία!!!Σιγοψημένα  μάλιστα σε κόκκινη σάλτσα... Μπορείτε όμως να προσαρμόσετε τα υλικά ανάλογα την εποχή ,να επιλέξετε δηλαδή τα κατάλληλα λαχανικά  με μια  μικρή αλλά ωραία προσθήκη από εμένα !!!Σας προτείνω λοιπόν  μπριάμ με ένα βελούδινο στρώμα μπεσαμέλ από πάνω...Θα θέλατε κάτι άλλο;Δε νομίζω...!!!





Υλικά

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες (εάν είναι καλοκαίρι)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2  πατάτες κομμένη σε ροδέλες
  • 1-2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 5 ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
  • Λίγη φέτα τριμμένη 
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • 3/4 κούπας τριμμένο τυρί
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά .Μπορούμε να τα βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο αν θέλουμε πιο ελαφρύ το φαγητό μας.
  4. Τοποθετούμε σε ταψί και εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  7. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο.
  8. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τριμμένο τυρί.
  9. Στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά.
  10. Περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά.Ρίχνουμε και τη τριμμένη φέτα από πάνω!
  11. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά!

Καλή επιτυχία!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις